siker

2019.11.27. 13:16

Ma is aktív a szécsényi kórus alapítója

Napjainkban már nagyon kevés alapító szerepel az 1973-ban alakult városi kórusban.

Sz. F.

Ma is aktív a szécsényi kórus alapítója

Forrás: NMH

Fotó: Sz. F.

Máté Józsefné az alapítók közé tartozik, s ma is aktív.

– Általános iskolásként Szécsényben, középiskolásként Salgótarjánban is tagja voltam az iskolai énekkarnak. Nem bántam meg, hogy igent mondtam, amikor megkerestek annak idején Szécsényből. A kórus tagjai között nagyon jó baráti légkör alakult ki, egy nagy család vagyunk. Hetente legalább egyszer, de fellépések előtt néha kétszer is összejövünk. Ez bizonyos mértékig megterhelő, ám a jó közösségi szellem, a fellépés sikere mindenért kárpótol – mondta portálunknak Máté Józsefné.

A szécsényi kórus alapítója már a pápával is találkozott
Fotó: NMH

– Sok szép helyen jártunk az elmúlt 46 év alatt, olyan helyekre jutottam el, ahová nem biztos, hogy magánemberként elmehettem volna. Pannonhalmán vagy a Jáki templomban igazán felemelő érzés volt énekelni. Az utóbbi években több alkalommal is szerepeltünk Szlovákiában, voltunk Lengyelországban, Ausztriában – köszönhetően a karnagyunknak, Lévárdi Beátának. Olaszországban már három alkalommal is felléptünk, életre szóló élményt adott a pápával való találkozás – mesélte büszkén Máté Józsefné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában