képzés

2019.11.17. 17:10

Foglalkozást tartanak a művészeti csoportok vezetőinek Salgótarjánban

Amatőr művészeti csoportok vezetőinek indított képzést a Nemzeti Művelődési Intézet a Művelődő közösségek Észak-Magyarországon elnevezésű projektjében.

T.-N. O.

Néptáncosok ismereteit is bővítik a foglalkozásokon

Forrás: NMH

Fotó: Illusztráció: T. D.

A 12 alkalommal, egyenként négyórás időtartamban megvalósuló műhelyfoglalkozás célja elsősorban a néptáncos, gyermek, ifjúsági és felnőtt közösségekben dolgozók szakmai felkészítése, csoport létrehozása, a képességek elsajátítása és tartalommal való megtöltése.

Néptáncosok ismereteit is bővítik a foglalkozásokon
Fotó: Illusztráció: T. D. / NMH

Ezen túlmenően szeretnék az amatőr művészeti területeken működő csoportok tagjainak, valamint a csoportok vezetőinek szakmai és csoportvezetési ismereteket átadni. A foglalkozásokon olyan témákról esik szó, mint a hagyományátadás fontossága és lehetősége a néptáncon keresztül, a néptáncpedagógus személyisége, a táncházmozgalom jelentősége, a népi játékok, a mozgásfejlesztés, valamint a népviselet és a mesemondás is szerepet kap. A képzéseknek a salgótarjáni ifjúsági iroda ad otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában