karácsonyi előkészület

2019.11.29. 07:38

Felállították a város karácsonyfáját Balassagyarmaton

Áll már a város karácsonyfája a vármegyeháza előtt: idén is több felajánlás érkezett faügyben, végül a Kossuth Lajos utca egy önkormányzati tulajdonban lévő társasházának udvarán álló ezüstfenyőre esett a választás.

Sz. K.

Díszítik a város karácsonyfáját a vármegyeháza előtt

Forrás: NMH

Fotó: T. A.

A mintegy 15 éves, formás fenyő elektromos légvezetékeket veszélyeztetett, ezért sorsa mindenképpen megpecsételődött, kivágását műszaki okok indokolták.

A GAMESZ helyi vállalkozók bevonásával közösen vágta ki és szállította a helyszínre a fát, amit a megszokottól kicsit korábban állították föl idén. Ennek az az oka, hogy az elkövetkezendő napokban a Civitas Fortissima téren egy korcsolyapályát, valamint a karácsonyi vásár faházait is üzembe helyezik majd, így ezeknek a létesítményeknek a telepítésével össze kellett hangolni a karácsonyfa felállítását.

Díszítik a város karácsonyfáját a vármegyeháza előtt
Fotó: T. A. / NMH

Balassagyarmaton december 6-tól január 6-ig várják a Főtérre a helyi kézműves termékeket vásárolni kívánókat és a kikapcsolódást keresőket. A korcsolyapálya használata ingyenes lesz, még korcsolyát is lehet térítésmentesen használni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában