esemény

2019.11.20. 20:16

Átadták a pásztói katolikus iskola új tornatermét

Régi álma vált valóra a pásztói katolikus iskolának szerdán, amikor hivatalosan is átadták az új tornatermet.

Tóth-Nagy Orsolya

Átadták a tornatermet: a nemzeti színű szalag ünnepélyes átvágásának pillanata

Fotó: L. B.

Elkészült a Magyar Szentek Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola tornaterme. Az ünnepélyes átadón Barna Tiborné, az intézmény igazgatója úgy fogalmazott: hálát adunk Istennek azért, hogy elkészült az új tornaterem.

– Az intézmények és az épületek akkor igazán hasznosak, ha minket, magunkat is gazdagítanak, a gondolkodásunkat formálják, tudásunkat, hitünket és szeretetünket erősítik – mondta Barna Tiborné, aki felidézett egy korábbi beruházást is, amely során az iskola épületét korszerűsítették. A tornateremre azonban várni kellett.

Átadták a tornatermet: a nemzeti színű szalag ünnepélyes átvágásának pillanata
Fotó: L. B.

Az igazgató elárulta azt is, hogy az elmúlt években a tanulók sportolási lehetőségei szűkösek voltak, hiszen a testnevelésórákat az udvaron, az iskola mellett levő Romkertben és a Pásztói Szabadidő Sportegyesület edzőtermében tartották meg.

– Mindannyiunk számára boldogság volt, amikor kiderült, hogy lesz tornaterem. Nagyon örültünk a lehetőségnek, mert éreztük a beruházás szükségességét. Az eredményes munkának köszönhetően pedig álmaink valóra váltak – közölte Barna Tiborné.

Soltész Miklós, egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár a testi és a lelkierő fontosságát emelte ki. Mint mondta, ha mindezt egy katolikus iskola tudja teljesíteni, akkor azok a gyermekek, akik ebben az iskolában nevelkednek, hitvalló keresztényekké válhatnak. Hozzátette: egy ilyen tornaterem megvalósítása hosszú távon közösséget is teremt.

A katolikus iskola fontosságát és a településen betöltött szerepét hangsúlyozta dr. Csáki Tibor, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának igazgatója.

– Nagyon fontos, hogy a gyerekek normális körülmények között tudják eltölteni a testnevelésórát – emelte ki Farkas Attila polgármester, aki kitért arra is, hogy miért nélkülözhetetlen a testnevelés – mondta.

Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke kiemelte, hogy az itt élő emberek mertek nagyot álmodni és célba is értek, majd Zahar Béla plébános elmondta, hogy hála tölti el a szívüket mindazoknak, akik ebben a kezdeményezésben részt vállaltak.

A rendezvényt a diákok műsorával zárták, majd átadták az új tornatermet, amelyet Marton Zsolt megyéspüspök áldott meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában