rendezvény

2019.10.28. 16:40

Tökös akcióval mutattak példát a tarjáni lokálpatrióták

Vasárnap délután szép számmal gyűltek össze – gyermekek és felnőttek egyaránt – a Salgótarjáni Lokálpatrióta Egyesület által szervezett Töklámpások éjjelére.

K.K

Tškl‡mp‡s felvonul‡s, Salg—tarj‡nban a k‡lv‡ria kil‡t—hoz

Fotó: NMH

A Balassi Bálint Megyei Könyvtár előtt közel kétszázan gyűltek össze majd innen indultak neki – kezükben az otthon kifaragott tökökkel – a Kálvária embert próbáló 176 lépcsőfokának.

– A faragni való tököket egy szécsényi gazda ajánlotta fel – több mint ötven darabot – amit hátrányos helyzetű gyerekek között osztottunk szét az esemény előtti napokban. Így került belőlük a baglyasi gyermekotthonba és a Petőfi Sándor Általános Iskolába is. Az egyesület célja felhívni figyelmet a nehezebb sorsú gyermekre és a velük való törődésre – mondta Simon Gyula az egyesület elnöke.

A szervezők meleg teával és csokoládéval kedveskedtek az érdeklődőknek. A Salgótarjáni Lokálpatrióta Egyesület tagja a helyszínen elárulta portálunknak:

– Nem számítottunk rá, hogy ennyien eljönnek, mindenkinek elállt a szava a népes embersereg láttán. Ez azt mutatja, van értelme tevékenységünknek, ami újabb löketet ad a további rendezvények szervezésénél.

A program záróelemeként 71 darab töklámpás került az Országzászló emlékmű peremére mely rendkívül pazar látványt nyújtott a sötétben, távolban a város fényével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában