oktatás

2019.10.31. 08:55

Minden esélyt megadnak a magyargéci diákoknak

– Kis létszámú iskola vagyunk, sajnos a tanulók létszáma évről évre csökken, már nem éri el a százat. A kollégáimmal azon dolgozunk, hogy a gyerekeknek második otthona legyen az iskola. Reggel ne szorongva, hanem jó érzéssel lépjék át az iskola ajtaját – mondta Velki Róbertné a magyargéci Gárdonyi Géza Általános Iskola vezetője.

Sz. F.

Velki Róbertné a magyargéci iskola igazgatója

Forrás: NMH

Fotó: Sz. F.

A tantestület azon fáradozik, hogy a rájuk bízott gyermekek önmagukhoz képest a lehető legtöbbet fejlődjenek. A differenciált foglalkozás élő valóság az iskolában. Tanítási órákon kívüli egyéb programokat is szerveznek a diákok számára, amelyek közvetlenül vagy közvetve hozzájárulnak a gyermekek személyiségfejlődéséhez. Az alsó tagozatosok szeptemberben például gyöngyösi kiránduláson vettek részt, ellátogattak a helyi állatkertbe.

Köszönhetően a Balassi Bálint Megyei Könyvtárnak és a helyi önkormányzatnak, az idei tanévben már két színházi előadáson is részt vehettek az iskola tanulói. Az intézményben jelen van a salgótarjáni Hibó Tamás Művészeti Iskola, így az érdeklődők a rajz, festészet, grafika szakkörbe is bekapcsolódhatnak. A táncot kedvelők a salgótarjáni Savária Tánciskola jelenlétének köszönhetően hódolhatnak ez irányú érdeklődésüknek.

Velki Róbertné a magyargéci iskola igazgatója
Fotó: Sz. F. / NMH

Ezen kívül gyakoriak a túrák, a kirándulások, például az iskola névadójának emlékére is jó hangulatú, akadályversenyekkel tarkított kirándulást szerveztek. Velki Róbertné elmondta, hogy a balassagyarmati tankerületi központnak köszönhetően diákjaik az ipolyparti városban úszótanfolyamon vehetnek részt. A kis iskolában megvalósuló szép tervek tárgyai és alanyai a gyermekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában