beruházás

2019.10.26. 09:01

Mentéstechnikai eszközöket kaptak Nógrád mentőállomásai

Mint arról korábban beszámoltunk az Országos Mentőszolgálat történetének eddigi legnagyobb beruházása kezdődött el, amelynek köszönhetően a megyébe is érkeznek új járművek és eszközök.

T.-N. O.

Új mentőautókkal és modern eszközökkel gazdagodik az Országos Mentőszolgálat járműállománya Fotó: Ladóczki Balázs

Fotó: Balazs Ladoczki

– A 2019-2020-as években újabb 254 mentőautót vásárolhat a mentőszolgálat, ezzel a 2010 óta beszerzett mentőautók száma 953-ra emelkedik, a mentőautók átlagéletkora pedig országszerte 5 év alá csökken – mondta el Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat sajtószóvivője.

Hozzátette: az autók érkezésének időpontja a gyártás függvénye. A darabszám alapján minden mentőállomásra, így természetesen Nógrád megyébe is jut az új mentőjárművekből.

Győrfi Pál arra is kitért, hogy összesen 2500 darab mentéstechnikai eszközt (köztük 300 defibrillátort, 150 lélegeztető gépet) osztanak ki a mentőállomások között. A beszerzés pedig 1,6 milliárd forintos kormányzati forrásból valósult meg.

A sajtószóvivő azt is elárulta, hogy Nógrád megye mentőállomásain eddig 4 lélegeztetőgépet, 4 defibrillátort és közel 30 egyéb mentéstechnikai eszközt cseréltek újakra. A megyében egyébként összesen 8 mentőállomás van és a közelmúltban mindegyik kapott az eszközökből.

Balassagyarmaton, Salgótarjánban, Bátonyterenyén, Pásztón, Héhalomban, Rétságon, Bercelen, valamint Szécsényben 18 mentőegység tevékenykedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában