rendezvény

2019.10.08. 11:41

Megújult körülmények várják a bátonyi bölcsiseket

Ünnepélyes keretek között adták át a felújított Napsugár Bölcsőde épületét a városban.

T.-N. O.

Szalagátvágás után a meghívott vendégek a bölcsőde épülete előtt

Forrás: NMH

Fotó: Hűvösi Csaba

A rendezvényen Vitályos Eszter, európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár kiemelte, hogy ez a beruházás a közösség megerősítését szolgálja, segíti az itt élő családokat és a gyermekeket, jó környezetet biztosít, és nem utolsósorban munkahelyeket is teremt.

Mint mondta, amikor egy város vezetői a bölcsődék bővítését és megújítását tervezik, valójában a közösség jövőjének építésén dolgoznak. Egy település pedig csak akkor maradhat fenn és fejlődhet, ha a fiatalok ott terveznek családot alapítani és ott képzelik el jövőjüket. Az önkormányzat egyébként közel 150 millió forintos támogatást nyert a bölcsőde fejlesztésére.

Szalagátvágás után a meghívott vendégek a bölcsőde épülete előtt
Fotó: Hűvösi Csaba / NMH

– A beruházásnak négy célja volt: új férőhelyek létrehozása, új munkahelyek teremtése, a bölcsőde felszerelésének, eszközeinek és bútorainak korszerűsítése, illetve a konyhabővítés. Ezek mindegyikét sikerült megvalósítani, így egy modern, a 21. századnak megfelelő intézménnyé vált – hangsúlyozta az államtitkár.

Dr. Becsó Károly országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, hogy amikor egy közösség gyermekek számára intézményt újít meg vagy épít, bízik a jövőben.

Nagy-Majdon József polgármester elárulta, hogy az önkormányzat saját forrást is felhasznált a beruházás során, amelyből kicserélték például a kerítést, és rendbe tették az intézmény udvarát is.

Végül Kovácsné Mihok Lenke, a bölcsőde vezetője arra tért ki, hogy mintegy negyven gyermeket látnak majd el a mindennapok során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában