jegyzet

2019.10.08. 15:06

Házimunka

Az erősebbik nem képviselői közül sokan csak legyintenek, amikor a házimunka kerül szóba...

Veres Edina

Forrás: Shutterstock

Talán nem is gondolják, mennyi időt és energiát vesz igénybe egy embertől – legyen az nő vagy férfi –, hogy rend és tisztaság legyen a lakásban a hétköznapok során.

Pedig a takarítás nem megy varázsütésre. Emlékszem, egyszer meglátogattam az egyik férfi ismerősömet. Megkérdezte, hogy kérek-e valamit inni, mire én rámutattam a kezében lévő borospohárra, mondván: elég hosszú napom volt, ezért egy ugyanolyat kérek, amit ő is iszik. Nem sokkal később kaptam én is egy, az övéhez hasonlóan tele töltött poharat és belekortyoltam. Arra azonban nem voltam felkészülve, hogy az italomnak citromos tea íze lesz.

Meglepett arcom láttán ismerősöm kérdőre vont, ezért kifejtettem neki meglepetésem okát. Jót nevetett, majd elmondta, hogy látogatásom váratlanul érte és sajnos az elmúlt időszakban nem sok ideje maradt a házimunkára, így a hűtője üres, ellenben a mosogatója tele van, többek között a felszolgált italhoz passzoló bögrékkel. Az italom miatti csalódottságom hamar elillant, megsajnáltam őt és felajánlottam neki a segítségemet. Amíg én leküzdöttem a csapban heverő edényhalmokat, addig ő elszaladt a boltba és bevásárolt.

Amint végeztünk, elégedetten nyugtáztuk, hogy az összefogásunknak hála reciprokára fordult a fent említett helyzet, ezért elégedetten emelhettük poharunkat a benne lévő borral együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában