szabály

2019.09.29. 11:33

Tűzoltók gyakorlatatoztak a legmagasabb nógrádi épületen

Három napon át tartó szituációs begyakorló képzésen vett részt a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság salgótarjáni hivatásos tűzoltóinak mindhárom szolgálati csoportja a megye legmagasabb épületében, a garzonházban.

G. K.

A megye legmagasabb épületén gyakoroltak

Forrás: NMH

Fotó: H.Cs.

– Belső szabályzat rögzíti, hogy negyedévente az összes szolgálati csoportnak szituációs begyakorló gyakorlatot kell tartania a szolgálatparancsnok irányításával. Erre gyakorlattervet készítenek különféle rajzokkal, illetve számításokkal, és ezt hajtják végre a szolgálati csoportok.

A megye legmagasabb épületén gyakoroltak
Fotó: H.Cs. / NMH

Minden egyes gyakorlat más-más helyszínre van tervezve, amelyek között tűzoltási, illetve műszaki mentési szituációk szerepelnek. Értelemszerűen az egyik esetben tüzet kell oltani, a másikban pedig műszaki mentéssel kapcsolatos feladatokat talál ki az elöljáró, amelyeket az állománynak végre kell hajtani – mondta portálunknak Szeles Péter.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője hozzátette: védőfelszereléseket ugyanúgy használtak a szolgálati csoportok, mint éles helyzetben, ugyanis a gyakorlatnak pont az a lényege, hogy ezáltal is készségszinten tartsák a tűzoltók szakmai tudását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában