oktatás

2019.09.04. 12:40

Szervesen kapcsolódik a helyi iskola Ludányhalászi életéhez

A Rádai Gedeon Általános Iskolában 116 gyermek tanul, de az intézmény nem önálló sziget a községben, szervesen kapcsolódik a település életébe.

Sz. F.

Az iskola jó kapcsolatot ápol az önkormányzattal, a szülőkkel és a balassagyarmati tanke­rülettel is. Kormány Zsoltné, az iskola igazgatója portálunk elmondta, céljuk, hogy az oktatás-nevelés mellett élményt nyújtsanak tanulóiknak. Szeretnék, hogy a gyermekek mindig jó érzéssel üljenek be az iskolapadba, s önmagához képest mindenki a legtöbbet fejlődjön. Azon dolgoznak, hogy mindenki sikeresen fejezze be általános iskolai tanulmányait.

A Szülő-Suli program – amelyet a tankerület támogatásával hoztak létre – célja, hogy minél kevesebb gyermek morzsolódjon le. Több olyan programot szerveznek, amelyen a szülők és gyermekek együtt vesznek részt. A szülőkkel szakemberek beszélgetnek a tanulásról, a gyermeknevelésről. A gyermekek olyan programokba kapcsolódhatnak be, amelyek érdeklik őket, s fejlesztik készségeiket, képességeiket.

A balassagyarmati tanke­rületnek köszönhetően elkészült a rekortánborítású, szabadtéri pályájuk, amely jó szolgálatot tesz a testnevelés órákon, így a gyermekek bekapcsolódhatnak a falu sportéletébe is. Ami a nyári táborozást illeti, már túl vannak három táboron. A júliusban megtartott Erzsébet táborban például 67 gyermek vett részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában