kényelem

2019.09.18. 06:40

Nógrádban három vasútvonalon működik a gondnoki szolgálat

A Magyar Államvasutak Zrt. (MÁV) idén tavasztól állomási gondnoki szolgálatot működtet a rendezett és kulturált környezet biztosítása érdekében. Nógrád megyében három vasútvonalon működik a szolgálat. 

Lászlók Judit

A szolgálat legfőbb célja, hogy mindenki örömmel induljon a vonathoz Illusztrációs fotó: L. B.

Forrás: NMH

Fotó: L. B

Biber Anett, a MÁV szóvivője megkeresésünkre közölte: a vasútállomások utasforgalmi létesítményeiben és az üzemi területeken a rendezett, illetve kulturált környezet biztosítása, valamint a településekhez kapcsolódó területek gondozottságának javítása érdekében ez év tavaszától működtet állomási gondnoki szolgálatot a vasúttársaság.

A cél az utasforgalmi területek és létesítmények elvárt szintű tisztán tartásával, valamint karbantartásával összefüggő kiegészítő tevékenységek folyamatos ellátása, a zöldterületek rendszeres ápolása, a burkolt és burkolatlan területek gyommentesítése.

– Fontos, hogy ez által az utazóközönség komfortérzete és a települések környezeti rendje érezhetően növekedjen. Az állomási gondnokok adott helyszíneken és időszakokban hozzájárulnak az utasok akadálymentes közlekedésének támogatásához, ugyanakkor részt vesznek a tájékoztatást szolgáló hirdetmények aktualizálásában is. A MÁV reményei szerint – az állomási gondnokok munkájának is köszönhetően – rövid időn belül országszerte érzékelhetően gondozottabbak lesznek a vasútállomások – fogalmazott Biber Anett.

A szolgálat legfőbb célja, hogy mindenki örömmel induljon a vonathoz Illusztrációs fotó: L. B.

Hozzátette: a MÁV jelenleg 696 állomást és 698 megállóhelyet üzemeltet. Ezek közül első ütemben 277 helyszínen 78 munkatárs foglalkoztatásával indult el az állomási gondnoki szolgálat, amit a jövőben további állomásokra és megállóhelyekre is kiterjesztenének.

– Nógrád megyében összesen négy állomási gondnok dolgozik a hetvenötös, a hetvennyolcas és a nyolcvanegyes számú vasútvonal állomásain, illetve megállóhelyein. Kiemelten Diósjenőn, Nógrádkövesden, Balassagyarmaton, Jobbágyiban, Pásztón, Kisterenyén, Salgótarjánban és Somoskőújfaluban, mindig a felmerülő igények szerint – tájékoztatta portálunkat a vasúttársaság szóvivője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában