ellenőrzés

2019.09.21. 12:43

Fél óra alatt végez a kéményseprő

Csak harminc perc szükséges egy átlagos kéményellenőrzéshez.

V. E.

A kéményseprők a fűtési szezonon kívüli időszakban kevésbé leterheltek Fotó: Hüvösi Csaba

Szeles Péter, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője tájékoztatója szerint a fűtési szezonon kívüli időszakban a kéményseprők kevésbé leterheltek, így gyorsabb az ügyintézés, kevesebb a várakozási idő, valamint a szakemberek számára is jobban tervezhető a munka.

A kéményseprés az egylakásos ingatlanokban élők számára második éve önkéntes, így a tulajdonosoknak maguknak kell elindítani azt az időpont-egyeztetési folyamatot, amelynek végén a kéményseprő felkeresi otthonukat, és elvégzi az ingyenes ellenőrzést. A szilárd tüzelőanyaggal működő fűtőberendezések esetén évente, míg a gázüzeműeknél kétévente szükséges elvégezni a karbantartási feladatokat.

Ha a kéményseprők mindent rendben találnak, akkor az égéstermék-elvezető nyomvonalának ellenőrzése nem vesz fél óránál több időt igénybe. A közlemény arra is felhívja a figyelmet, hogy amennyiben az elvezetőt tisztítani kell, az hosszabb időbe telik, de a családok biztonsága megéri a ráfordított időt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában