rádióadás

2019.08.12. 16:10

Pásztó mellett landolt Sebestyén Balázsék űrlángosa

Ma indult Magyarország leghallgatottabb reggeli műsorának – Balázséknak – a várva várt Space-projektje.

P. K.

Sebestyén Balázs, Rákóczi Ferenc és Vadon Jani hétfőn reggel stílusosan egy „Intergalaktikus, jó reggelt!” felkiáltással köszöntötte hallgatóit, majd a triótól megszokott humorral, friss témákkal és elmaradhatatlan játékokkal szórakoztatták a lakosságot.

Az adás csúcspontja ezúttal az volt, amikor a műsorvezetők élőben közvetítették közösségi oldalukon, hogy egy meteorológiai ballonnal útnak indítanak a sztratoszféra felé egy sajtos-tejfölös lángost. Az „űrutazáshoz” a lángost szakszerűen rögzítették, s mindenféle eszközzel felszerelték annak érdekében, hogy kövessék az útját a finomságnak.

Becslések szerint a lángos mintegy 25–30 ezer méterre is felrepülhetett, de a légköri viszonyok nagyban befolyásolták az utazás körülményeit. S csoda, nem csoda: a lángos éppen Pásztó mellett landolt, méghozzá sértetlenül! Balázsék tehát teljesítették küldetésüket, hiszen tudják: ami kis lépés egy lángosnak...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában