Jegyzet

2019.07.13. 11:34

Tiltáshullám

Egyfajta tiltáshullám jelentkezett a napokban az egyik legnépszerűbb közösségi oldalon.

Lászlók Judit

Forrás: shutterstock

Kezdetben én is rémhírnek hittem az egészet, azonban azt vettem észre, hogy ugyanitt egy olyan ember jelölt ismerősnek, aki korábban már egy általam is gyakran látogatott csoporthoz tartozott. Amikor a kérést jóváhagytam, eltanakodtam: eddig nem lettünk volna ismerősök?

Aztán hirtelen felugrott az első poszt, amelyben az illető közli, hogy ez az új fiókja, mert a régit letörölték. A hírek szerint, akit letiltottak ezen az oldalon, valószínű, hogy egy másik közösségi színtérhez sem tud hozzáférni.

A probléma egyébként nemcsak a magánszemélyek fiókjait érinti, hanem a legnépszerűbb oldalakat is, amelyek több ezer rajongót veszítettek el ezzel a lépéssel. Mint kiderült, az online felület ellenőrző algoritmusa szúrt ki a magyar felhasználókkal, de egyelőre nem tudják az okát. Mit lehet ilyenkor tenni? Az illető csinál egy új felhasználói fiókot, azonban előfordulhat, hogy ezt is letörlik. Egy másik lehetőség, hogy jelezni kell az adott a hibát szolgáltató felé. Ez utóbbi azért necces, mert szükséges hozzá egy fényképes igazolás megadása is. Márpedig egy ilyen bizalmas adatot az ember nem szívesen bocsát akárki rendelkezésére.

Szerintem érdemes néhány napot várni, mielőtt bármit tennénk, hiszen elképzelhető, hogy orvosolni tudják a problémát. Addig is fellélegezhetünk: mentesülünk a közösségi média káros hatásai alól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában