rockabilly

2019.07.02. 13:52

Parányi Amerika költözött az angolkerti fák alá Romhányban

Messzire hallatszottak az ismert rockabilly-ritmusok a nagyközség szórakozóligete, a helyiek által csak Angolkertnek nevezett terület felől.

H. H.

A tágas kastélyparkot erre a hétvégére teljesen benépesítették a múlt század ötvenes–hatvanas éveiben gyártott veteránautók, sőt, néhány régebbi, közel százesztendős példány is akadt a sorban.

Negyedszer rendezték meg ugyanis a Pick Up Drive Fesztivált, amely mára az ország egyik legnagyobb, hasonló jellegű eseményévé nőtte ki magát. A szervezők nagy büszkeséggel említették, idén, a korábbi alkalmakhoz képest jóval több jármű érkezett meg Romhányba, a legnépszerűbb a Chevrolet és a Buick volt, a tulajdonosok közül pedig többen korhű öltözetekben sétáltak fel és alá.

Találkoztunk seriffkalapot, sombrero fejfedőt viselő férfiakkal, gyönyörű, piros pöttyös szoknyákban pompázó hölgyekkel, sőt, még egy keménykalapos, frakkos úr is elvegyült a hatalmas tömegben.

Volt szépségverseny, a hölgyek természetesen az 1950-es évek ruháiban léptek a szakavatott zsűri színe elé. Emellett díjazták a legszebb autókat, és szólt a rockabilly és a rock ’n’ roll, kifulladásig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában