jegyzet

2019.07.30. 15:14

Megcsinálták

Nógrád megyét sem kímélték a hétvégi viharok: fák dőltek ki, pincék álltak vízben…

Csongrády Béla

Nyaranta nem ritkák a hirtelen érkező, heves – olykor villámlással, erős széllel és jéggel kísért – esőzések. Baj is lehet belőle, ha ezek váratlanul érik a szabad ég alatt tartózkodókat. Sokunkkal előfordult már, hogy egy előre tervezett program valamilyen ok következtében módosult vagy végleg dugába dőlt. E váratlan szituációk általában bosszúsággal, gonddal járnak.

Ennek tudatában el lehet képzelni, hogy mit éreztek az 53. Nógrádi Nemzetiségi Találkozó, a 23. Magyarországi Szlovákok Országos Folklórfesztiválja és a 24. Nógrádi Nemzetközi Folklórtalálkozó házigazdái, szervezői, amikor szombaton úgy döntöttek – a meteorológiai előrejelzések alapján úgy kellett dönteniük – hogy a bánki vízi színpadról a salgótarjáni József Attila Művelődési Központ színháztermébe helyezik át a vasárnapi nagyrendezvényt.

Mint Egyedné Baránek Ruzsenka, a Magyarországi Szlovákok Szövetségének elnöke és Ivanics András, Bánk polgármestere elmondta, fél napot vett igénybe a telefonálgatás, az e-mailezés annak érdekében, hogy minden érintett személy, együttes, szervezet, intézmény megtudja, hogy máshol, egy másik – még e kis megyén belül is távoli – helyszínen kell megjelennie. S akkor még nem is esett szó az utaztatással, az étkezéssel, a fellépésekkel kapcsolatos gyors, szinte azonnali tennivalókról.

Le a kalappal mindenki előtt! Persze kellett hozzá a megyeszékhely fogadókészsége, a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. vezetőinek, munkatársainak segítsége is. Csak az sajnálatos, hogy a külföldi csoportok nem ismerhették meg a Bánki-tó és környéke természeti szépségeit.

Címkék#jegyzet

Ezek is érdekelhetik