jegyzet

2019.07.18. 14:23

Fő az egészség

Egy életre elkísér a tanulság: az idő nem számít.

Veres Edina

Fotó: Shutterstock

Sokak szerint nem szükséges annál többet tenni az egészségükért, minthogy helyesen táplálkoznak és emellett még rendszeresen mozognak is. Sokszor hajlamosok vagyunk megfeledkezni arról, hogy ez nem mindig elegendő.

A szűrővizsgálatokon való részvétel is fontos, hiszen ezek azokat az esetleges problémákat is – még idejében – kimutathatják, amelyek nem okoznak panaszokat. Számos kifogást hallottam már, hogy miért is nem... Sőt velem is előfordult már, hogy időhiányra hivatkozva elodáztam az ellenőrzéseket. Persze, ebben van is valami, hiszen sok esetben a sorra kerülést igencsak hosszadalmas várakozás előzi meg, amelyet esetleg a munkahelyen sem szívesen tolerálnak, szabadságot pedig kevesen akarnak ilyesmi végett áldozni. Egy ideig én is így gondoltam, de találkoztam egy hölggyel, aki teljesen megváltoztatta a hozzáállásom.

Ő is hasonlóképp vélekedett a szűrővizsgálatokról egészen addig, amíg meg nem történt a baj. Megrendített, amint beszámolt az élete megmentéséhez szükséges beavatkozásról, amely megelőzhető lett volna és amely következményeit nagyon hosszú idő után tudta csak feldolgozni. Szerencsére ma már ő az, aki másokat ösztönöz arra, hogy ne sajnálják az időt a saját egészségük megőrzésére. Mondhatom, több sem kellett a meggyőzésemhez, a következő héten már a váróteremben ültem a különböző vizsgálatokra várva.

Azt hiszem egy életre elkísér a tanulság: az idő nem számít, fő az egészség!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában