felújítás

2019.06.12. 08:22

Térkő hiány miatt hónapokat csúszott a tarjáni járda felújítása

Hónapokat csúszott a Pécskő úttól az egyik pénzintézet épületéig tartó járdaszakasz felújítása, de most már csak az időjáráson múlik, hogyan tud haladni a kivitelező a munkálatokkal.

G. K.

Már serénykednek a munkások Fotó: Hegedűs Márk

– Hazánkban komoly kapacitásbeli nehézségek vannak a térkövek gyártásában, nem ritka, hogy 6–8 hónapot is várni kell egy-egy megrendelés teljesítésére. Éppen ezért a félkész munkaterületen esőben különösen, de száraz időben is kellemetlen a gyalogosközlekedés, ami miatt a városlakók is joggal elégedetlenek – mondta Fekete Zsolt.

A polgármester hozzátette: aki az érintett területen jár, az láthatja, hogy a főplébánia környékén is zajlik egy nagyszabású felújítás, ami azonban egy külön projekt. A két beruházást össze kellett hangolni, hiszen a járda egybefüggő felületet alkot köztük.

Már serénykednek a munkások Fotó: Hegedűs Márk

A két fejlesztés megkezdése előtt sikerült hosszas tárgyalások eredményeként megállapodni az egységes térkőben. Csak később derült ki, hogy nincs kapacitás arra, hogy a kiválasztott elemeket ilyen mennyiségben legyártsák, ezért új térkövet kellett választani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában