tanulmányi kirándulás

2019.06.30. 10:16

Felvidéki utakon jártak a karancslapujtői iskola diákjai

A községben működő Mocsáry Antal Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola hetedik osztályos diákjai és osztályfőnökei – összesen harminc iskolás – háromnapos kiránduláson vett részt egy sikeres pályázati programnak köszönhetően.

P. K.

Csoportkép Betléren, a híres kastély előtt NMH-fotó

– Az utazásunk célja a Felvidék gyöngyszemeinek megismerése volt. Ennek apropójából jártunk a történelmi és irodalmi tanulmányainkban szereplő Rozsnyón, Betléren, Csütörtökhelyen, Késmárkon, Lőcsén, Szepesszombaton és Eperjesen is, de túráztunk a Tarpataki-vízeséseknél, jártunk a Domica-jégbarlangban és megmásztuk a Bélai-cseppkőbarlang 860 lépcsőfokát is – mondta el kérdésünkre Csonka Fanni, az intézmény hetedikes tanulója.

Gordos Hanna, az iskola másik diákja hozzátette: mindemellett évfolyamtársaikkal megnézték a világörökségi listán méltán szereplő szepesi várat, és a kassai dómban megkoszorúzták Rákóczi fejedelem sírját is.

Csoportkép Betléren, a híres kastély előtt NMH-fotó

A diákok számos szép templomot megismertek, betekintést nyertek a felvidéki váro­sok nyüzsgő életébe és gyönyörködtek az iglói állatkert különleges állataiban. A kirándulások fáradalmait egy olyan hotelben pihenték ki, amelynek erkélyeiről a Lomnici-csúcsra nyílt káprázatos kilátás.

– Különleges élmény volt számunkra az is, hogy találkozhattunk a pelsőci magyar tannyelvű iskola tanulóival és igazgatójával. A kirándulás során nem csak új ismeretek szerzésére és a már tanultak felidézésére volt lehetőségünk, ugyanis a szórakozásra és a sportolásra is jutott idő – emelték ki az intézmény tanulói, akik diáktársaikkal felejthetetlen élményekkel gazdagodtak a Felvidéken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában