semmelweis

2019.06.28. 19:50

Elismerték a nógrádi egészségügyi dolgozók munkáját

Semmelweis Ignác születésnapja a magyar egészségügy ünnepe. Ezen alkalomból megyénk kórházainak dolgozóit is köszöntötték és előléptetéseket, dicséreteket, okleveleket adományoztak a szakembereknek.

A salgótarjáni díjazottak

Forrás: NMH

Fotó: Hegedűs Márk

Salgótarjánban, a Szent Lázár Megyei Kórház ünnepségén dr. Bercsényi Lajos főigazgató kijelentette, hogy az intézmény elmúlt éve biztonságban telt.

– Ez leginkább a kollégák munkájának köszönhető. Az önök tevékenysége olyan hivatás, ami a legszentebb, a legszebb, mert az emberi életet védi és gyógyítja. Az elmúlt időszakban 550 ágyon mintegy 23 ezer fekvőbeteget láttunk el. A 130 ágyas krónikus részlegünk 100 százalékon, folyamatosan működik. A járóbeteg-ellátásban, több mint 60 szakrendelésen 500 ezer feletti esetet láttunk el – mondta a főigazgató.

A salgótarjáni díjazottak
Fotó: Hegedűs Márk / NMH

Ezután Fekete Zsolt polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, hogy minden ember fontos a társadalom számára, de véleménye szerint kiemelkednek a szociális és az egészségügyben hivatást vállalók. Ezért is fontos, hogy mindenki elismerje őket és megbecsülje munkájukat. Becsó Zsolt országgyűlési képviselő példaértékűnek nevezte az egészségügyi dolgozók tevékenységét. Ezután elismerő okleveleket, emlékérmeket, előléptetéseket, főigazgatói dicséreteket adtak át a dolgozóknak.

Salgótarján város díszoklevelét dr. Farkas Zsuzsanna felnőttháziorvos kapta. Az önkormányzat Salgótarján Emlékéremmel jutalmazta dr. Hídvégi Judit fogorvost, Teplán Ervinné gyermekápolót és dr. Nagyné Herczeg Aranka iskolavédőnőt.

Július 1-ével főorvossá lép elő dr. Al-Ahmed Assaf, az onkológiai és a sürgősségi betegellátó osztály adjunktusa és dr. Laczó Katalin, a gyermekszemészeti szakrendelés adjunktusa. Július 1-től adjunktus lesz dr. Bora László, dr. Doktor Dénes és dr. Tóth Csilla, a radiológiai osztály szakorvosai. Ugyancsak adjunktussá lép elő dr. Nagy Tímea, a reumatológiai és dr. Bíró Miklós, az ortopédia-traumatológiai osztály szakorvosa.

Főigazgatói dicséretben részesültek a perioperatív medicina, aneszteziológiai és intenzív terápiás osztály szakdolgozói és a sürgősségi betegellátó osztály munkatársai. Főigazgatói elismerést vehetett át Boros Anita, az anyaggazdálkodás csoportvezetője és Jegesi Lászlóné, a patológia vezető asszisztense. A Szent Lázár Megyei Kórház Kiváló Ápolója címet Sándorné Király Erika, a belgyógyászat gasztroenterológiai ápolója érdemelte ki. Dr. Noskó Károly Emlékdíjat kapott dr. Gulyás Szilvia, a sürgősségi betegellátó osztály adjunktusa és Szabó Roland, az osztály ápolója.

Emlékeztek Pásztón is

Pásztón már egy nappal korábban megtartották a Margit Kórház Semmelweis-napi rendezvényét, amelyen dr. Boczek Tibor főigazgató köszöntötte a dolgozókat és a vendégeket, majd dr. Varga Tünde, a krónikus belgyógyászati osztály részlegvezető főorvosa mondott beszédet. Ezután igazgatói dicséreteket adtak át az intézmény munkatársainak: elismerésben részesült Csaba Ágnes szemész főorvos, Vizi-Kohári Henrietta, a krónikus belgyógyászati osztály főnővére és Marosné Győri Bernadett humánpolitikai előadó is.

A Szent Lázár kórház elismerő oklevelét dr. Al-Ariki Mahfoz, Bacsa Mária, Bácskai Katalin, Bagyinszki Tamásné, Gyurkóné Kovács Krisztina, Hegedűs Katalin, Liber Gyuláné, Molnár Józsefné, Nagy Márta, Orcskai Jánosné, Pataki Mónika, Sturmann-né Füleki Andrea, Szántó Lászlóné, Szöllősiné Zeke Judit és Ven­czel László vehette át. Szent Lázár Megyei Kórház emléklapot kapott Erősné Liptai Csilla, Kreicsi Mária, Sipos Ákosné és Zsolnai Zsuzsanna. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elismerő oklevelét Krasznai Kázmérné, a szülészet főnővére kapta.

A pénteki díjátadó után Skuczi Nándor, a megyei közgyűlés elnöke mondott pohárköszöntőt.

Balassagyarmaton is díjátadással egybekötött ünnepséget tartottak a Dr. Kenessey Albert Kórház és Rendelőintézetben is. Csach Gábor alpolgármester köszöntője után dr. Schoffer Attila osztályvezető főorvos tartott rövid ünnepi megemlékezést, majd dr. Szabó Géza főigazgató főorvos ismertette és értékelte a szakorvosi és szakdolgozói pályamunkákat. Idén orvosi kategóriában díjazottak: dr. Kopitkó Csaba, dr. Medve László és Kissné dr. Sárosi Krisztina. Szakdolgozói kategóriában díjat kaptak: Fövényesiné Füle Judit, Strehó Ildikó, Marsiczki Renáta, Cseh Nóra. Adjunktusi kinevezést kapott dr. Kopinets Olena szakorvos, aki 2009 óta megosztott munkaidőben látja el a kórházban a gyermekosztály és az infektológiai osztály betegeit.

A Magyar Ápolási Egyesület elismerő oklevelet adományozott a pulmonológiai osztály két dolgozójának, Fodor Zsuzsanna ápolónak és Strehó Ildikó osztályvezető főnővérnek. Horváthné Király Valéria, aki harminc éve a neurológiai osztály osztályvezető főnővére, a Magyar Egészségügyi Dolgozók Szakdolgozói Kamarájának elismerő oklevelét vehette át kiváló szakmai munkájáért és a Magyar Ápolók Egyesületében végzett tevékenységéért.

Köszöntötték azokat is, akik az elmúlt időszakban kaptak más elismerést: köztük volt dr. Faludi Gábor, a város pro-urbe díjasa is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában