felejthetetlen élmény

2019.06.19. 16:40

A máltai lovagok szigetén táborozott a Gagarinos diákcsoport

Nem mindennapi élményben volt része annak a Gagarinként ismert salgótarjáni általános iskola tizenöt 6/a és 6/c osztályos tanulójának, akik a közelmúltban egy nyolcnapos tanulmányi, angol nyelvtanulási utazáson vett részt a festői szépségű földközi-tengeri Máltán.

Csongrády Béla

Újra összegyűltek az emlékeiket felidézni Fotó: Ladóczki Balázs

A csoportot Máté Mariann és Bodócs Péterné tanárnő vezette. Mint elmondták új lehetőségként adódott ez a program, amelyet a szülők anyagi támogatásával sikerült megvalósítaniuk.

A tapasztalatok összegzésének – amelyet mindenkinek önállóan kellett elvégeznie – az elemzésére a minap került sor egy délutáni foglalkozás keretében. Bár mindenki nem tudott jelen lenni, a döntő többség nagyon kellemes, új ismeretekben gazdag külföldi kirándulásként emlékezett vissza a csodálatos sziklák keretezte szigetcsoporton – merthogy Cominóra, a Kék lagúnához is elhajóztak – eltöltött bő egy hétre.

Újra összegyűltek az emlékeiket felidézni Fotó: Ladóczki Balázs/NMH

A gyerekek St. Julians nevű városban családoknál laktak és étkeztek más nemzetiségűekkel együtt. A délelőttök folyamán – összesen 15 órát – a Gateway School English nyelviskolában töltöttek egy ízig-vérig nemzetközi közegben, hiszen egyebek között Brazíliából és Japánból is voltak társaik. Bakos Máté nem véletlenül tartotta fontosnak éppen a kurzus – szó szerint – sokszínűséget hangsúlyozni.

A vendéglátók kedvességét emelte ki Fehér Romwald és Rics Bálint is. Utóbbi abban bízott, hogy sok szépet fognak látni és e reményében nem is csalatkozott, hiszen délutánonként megcsodálták a természeti látnivalókat éppúgy mint például a főváros, Valletta építészeti, történelmi értékeit. Zsély Lillának a komputazás is nagyon tetszett, az ételek közül pedig megemlített egy helyi, túrós, paradicsomos specialitást. A szabadidős programok közül Vágvölgyi Ádámnak – többekkel együtt – különösen a bowlingozás marad emlékezetes.

Legtöbbjüknek azonban a szépséges, tiszta vizű Kék Lagúna nyerte el a tetszését. Abban is egyetértettek, hogy gyarapodott az angoltudásuk és – ahogyan Szabó Dániel meg is fogalmazta – bármikor szívesen megismételnék e túrát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában