szüli-horgásznap

2019.06.30. 19:40

Ötvenéves lett az Acélgyári Szabadidő és Sporthorgász Egyesület

Fél évszázad eltelt, amióta megalapították az Acélgyári Szabadidő és Sporthorgász Egyesületet, így e neves kerek jubileum kapcsán az egyesület tagjai a közelmúltban összegyűltek, hogy szüli-horgásznapot tartsanak.

Veres Edina

Ma ismét nyugalomban, jó körülmények között horgászhatnak a tagok. Volt olyan időszak, amikor a kapukat lezárták és biztonsági őrök vigyázták a tó területét Fotó: H. Cs.

A rendezvényen Kapás Imre, az Acélgyári Szabadidő és Sporthorgász Egyesület elnöke felidézte az elmúlt öt évtized történéseit, mondván: az Acélgyári Horgász Egyesület 1969-ben alakult, amelynek tagjai zömmel acélgyári dolgozók voltak.

– A terület hosszú évtizedeken keresztül zárt volt, így csak a gyár munkatársai jöhettek be, talán éppen ezért mindenki irigyelte az itt horgászókat a nyugalomért, a csendért és a csodálatos környezetért. A rendszerváltáskor ez egy kicsit megváltozott, a gyár sem úgy működött már, mint előtte. A 2012-es évig hozzávetőleges nyugalomban, jó körülmények között horgászhattunk itt, amikor is lejárt a haszonbérleti szerződésünk és a közben privatizált acélgyárral, illetve tulajdonosával elkezdődött egy bírósági Canossa-járás. A per alatt volt olyan időszak is, amikor a kapukat lezárták és biztonsági őrök vigyázták a tó területét kizárva minket, horgászokat a megszokott környezetünkből. Egy szóval bizony voltak olyan pillanatok, amikor kérdéses volt, hogy az egyesületünk egyáltalán horgászhat-e még ezen a festői területen. Ezt követően az acélgyár felszámolás alá került, a per tovább folyt, de 2019-re – az egyesület ötvenedik születésnapjára – hosszú megpróbáltatások után elmondhatjuk, a kitartásunk meghozta eredményét. Úgy két hete ugyanis kezemhez kaptam a végzést, valamint a földhivatali bejegyzést, amely értelmében a terület tulajdonosa a magyar állam, így a szerződésünk 2030. december 31-ig érvényes – ismertette a hosszú harc végeredményét Kapás Imre.

Ma ismét nyugalomban, jó körülmények között horgászhatnak a tagok. Volt olyan időszak, amikor a kapukat lezárták és biztonsági őrök vigyázták a tó területét Fotó: H. Cs.

Végül úgy fogalmazott: ez egy nagyon fontos és egyben talán a legszebb ajándék az ötvenedik születésnapunkra. A kerek évforduló alkalmából Fábián Ignác, a Horgász Szövetség Nógrád Megyei Szervezetének elnökségi tagja is köszöntötte a jubiláló egyesületet, valamint emléktárgyat nyújtott át az egyesület elnökének.

Kapás Imre az ünnepség zárásaként emléklappal és plakettel köszöntötte Jávor György alapító tagot, aki immár ötven éve járul hozzá kiváló munkájával az Acélgyári Szabadidő és Sporthorgász Egyesület működéséhez.

Családi nap és szülinapi verseny

A családi nap a hagyományokhoz híven horgászversennyel indult. Női kategóriában harmadik helyezett lett Szerémi Réka, második Janka Dominika, míg elsőként Jámbor Cecília zárta a versenyt. A gyerekek között harmadik lett Nagy Kristóf, az ezüst kupát Bárnai Zétény vehette át, míg a legügyesebbnek Hősfi Kristóf bizonyult. A felnőtt férfiaknál Hősfi Lászlót szólították a bronzkupáért, az ezüstöt Jávor László emelhette a magasba, a megmérettetésből dr. Szász István került ki győztesen, aki a legnagyobb hal kifogásáért különdíjban is részesült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában