felújítás

2019.05.07. 13:36

Már rossz időben is járható lesz az alsótoldi külterületi út

Egy 750 méter hosszúságú önkormányzati tulajdonban lévő külterületi út kapott új burkolatot a településen.

Bercsényi Kinga

Több mint tízmillió forintos támogatásból újult meg az út NMH-fotó

A felújításra több mint 10 millió forintos pályázati támogatás segítségével adódott lehetőség. A munkálatokat március és április hónapban végezték. A beruházás elsődleges célja az időjárás által kimosott burkolat helyreállítása, a felület egyenletességének fokozása és a bejárhatóság minden időjárási körülmények melletti biztosítása volt. A projekt során egy csapadékvíz elvezetésére alkalmas árkot is kialakítottak.

– A korábban kőtörmelékes földút mellett fakitermeléssel, szántóföldi és kertészeti kultúrák termesztésével, állattenyésztéssel foglalkozó gazdálkodók földjei fekszenek, illetve a Hollókő Vadásztársaság területei is elérhetőek a használatával. A korábbi években az út, főleg a csapadékosabb időszakok alatt többször is járhatatlanná vált, de most önkormányzatunknak sikerült ezt a problémát megoldania a pályázati támogatásnak köszönhetően – nyilatkozta a nool.hu-nak Sándor Szandra Éva polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában