térkőprobléma

2019.05.13. 10:52

Járhatatlan a tarjáni járda, bosszús lakosság

Több olvasónk is elégedetlenségét fejezte ki szerkesztőségünknek az egyik salgótarjáni pénzintézet előtti járdaszakaszon tapasztalható áldatlan állapotok miatt.

K. I.

Térkőprobléma okozza a bonyodalmat

Forrás: NMH

Fotó: H.Cs.

Mint megfogalmazták: elfogadták volna, hogy nyakig sárban kelljen gyalogolni egész télen, ha a hideg évszak elmúltával megtörtént volna a befejezés.

Azzal kapcsolatban, hogy miért áll a felújítás a bank előtti területen, az önkormányzat közölte: kiemelt szempont, hogy a járdaszakasz és a templom előtti rész egységes képet mutasson majd.

Térkőprobléma okozza a bonyodalmat
Fotó: H.Cs. / NMH

Ennek érdekében tavaly, a kivitelezés(ek) elindítása előtt több egyeztetés zajlott. Az önkormányzat tájékoztatása szerint az alapelv az volt, hogy a legolcsóbb olyan térkövet építsék be, amely jó minőségű. A megrendelésnél azonban kiderült, hogy a szükséges mennyiség legyártásához nincs elég gyártói kapacitás, emiatt másik térkövet kellett választani.

Az új térkő kiválasztásához és megrendeléséhez a két fejlesztés kivitelezőinek és tervezőinek együttműködésére is szükség volt. Ez a második egyeztetési folyamat április első felében zárult le. Az önkormányzat által közöltek szerint a mindkét beruházó részéről megfelelőnek ítélt térkövet már gyártják, szállítása május második felében várható. Hozzátették: ha a térkő megérkezik és az időjárás is engedi, egyből nekilátnak a kivitelezés befejezéséhez.

A járda és az újonnan kialakítandó parkolók kérdése a városi közgyűlés március végi ülésén is előkerült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában