rajzpályázat

2019.05.18. 06:40

Gyerekszemmel a lánglovagi hivatás – díjazták a fiatal alkotókat

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság idén is kiírta alkotói pályázatát, amelyen óvodások és iskolások mutatták be saját szemszögükből a tűzoltói hivatást. Megyénkből 598 alkotással neveztek, a díjakat pénteken adták át a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

Gerhát Karina

Seres Tibor megyei katasztrófavédelmi igazgató Klárik Leventének gratulál a díjátadón Fotók: L. B.

Az ünnepélyes átadón Seres Tibor megyei katasztrófavédelmi igazgató köszöntötte a megjelenteket, majd átadták a díjakat. Szabadkézi rajz kategóriában két korcsoportban született eredmény. A 6–10 évesek között harmadik helyen Macsó Bertold, a másodikon Balga Zsófia végzett. A képzeletbeli dobogó legfelső fokára pedig Vas-Borosi Eszter állhatott.

A 11–14 évesek között Verebélyi Anett harmadik, Aladi Vanessa pedig második helyezést ért el. A korcsoport győztesének Hirei Kamillát választotta a zsűri. A versenyt minden évben meghirdetik a 15–18 éves korosztály körében is, azonban idén e kategóriában nem érkezett pályamű.

Seres Tibor megyei katasztrófavédelmi igazgató Klárik Leventének gratulál a díjátadón Fotók: L. B.

Plakátokat is készítettek a fiatalok: a 11–14 évesek körében Molnár Rebeka, míg a 15–18 esztendősök között Lantos Patrícia műve volt a legkiemelkedőbb. A számítógépes grafika kategóriát Králik Levente 10 éves versenyző nyerte. Az irodalmi alkotások kategóriájában a 10 éves Nagy Csenge és a 12 éves Molnár Rebeka is első helyezést ért el. Szabadkézi rajz kategóriában Gáspár Csaba Péter, illetve Fricz Lilla lett különdíjas.

Az intézmények a legtöbb beküldött pályamű alapján nyerhették el a Legkreatívabb iskola 2019, illetve a Legkreatívabb óvoda 2019 címet. A Rétsági Napközi Otthonos Óvoda csemetéi 64 művet adtak be, a pásztói Zsigmond Király Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai pedig 149 alkotással pályáztak, így ők nyertek.

Molnár Rebeka Fotó: L. B.

Molnár Rebeka – A do­rog­házi Móra Ferenc Általános Iskola tanulójaként hét éve adom be műveimet erre a versenyre. Idén ettől eltérően irodalmi alkotás kategóriában is indultam, első helyezést értem el. Néhányszor már az országos versenyen is részt vettek a rajzaim, egyszer már második helyen is végeztem.

Nagy Csenge Fotó: L. B.

Nagy Csenge – A ludány­halászi Ráday Gedeon Általános Iskola diákjaként először vettem részt ezen a versenyen. Nagy örömömre korcsoportomban első helyezést értem el irodalmi művemmel. Ezzel szeretném felhívni a figyelmet, arra, hogy a tüzeket soha ne hagyjuk őrizetlenül, mert az életeket veszélyeztethet!

Aladi Vanessa Fotó: L. B.

Aladi Vanessa – A salgótarjáni Petőfi Sándor Általános Iskola hatodik osztályos tanulója vagyok. Azért jelentkeztem a versenyre, mert szeretek rajzolni. Először pályáztam, rögtön nagy sikert értem el, ugyanis a zsűri a második legjobb alkotásnak ítélte a munkámat. Ezen felbuzdulva jövőre is szeretnék próbálkozni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában