kamarazenekar

2019.05.18. 10:03

Fiatal tehetségekkel van tele a szécsényi zene szakkör

A népzenei szakkör négy éve alakult meg a városi művelődési ház égisze alatt.

Sz. F.

Lehetőséget kínálnak a népzenét szerető fiatalok számára Sz. F.

Vezetője Bacskai Balázs, aki a konzervatórium hegedűszakán végzett, de a vonós hangszerek mellett zongorán, gitáron, tangóharmonikán, citerán és cimbalmon is játszik.

A szakkörnek 21 lelkes tagja van Szécsényből és a környező településekről. Bacskai Balázs csoportosan és egyénileg is foglalkozik a fiatalokkal. Elmondta, tele vannak lelkesedéssel, szorgalmasak, valamennyien szeretik a zenét. Közülük többen gitározni kezdtek, végül a vonósok mellett döntöttek. A tehetséges gyerekekből kamarazenekar alakult.

A szakkör vezetője szerint fontos, hogy tanítványai a közönség előtt is bemutatkozzanak. Kiállítások megnyitóján, a művelődési ház rendezvényein is lehetőséget kaptak már, és több településen is felléptek. Legközelebb május 25-én a szécsényi városi gyermeknapon adnak szabadtéri koncertet.

Lehetőséget kínálnak a népzenét szerető fiatalok számára Sz. F.

Oláh Krisztofer is gitározott először, de elmondta, hogy ma már a hegedű az igazi hangszere, azonban zongorán is játszik. Az endrefalvai fiú a balassagyarmati Szondy György Szakgimnázium 10. osztályos diákja. Még nem tudja, hogy felnőtt fejjel milyen utat választ, de az biztos, hogy a zenélést nem hagyja abba.

A szécsényi Oláh Richárd a csoport legfiatalabb tagja, ötödik osztályos, másfél éve tehetséges hegedűs. Bangó Richárd a helyi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium 7. osztályosa. Ő a csoport egyik legszorgalmasabb diákja, még betegen is eljár a próbákra. A 14 éves Sármány Erik szintén sokoldalú, tehetséges fiú, 9 éves kora óta zenél és a salgótarjáni dzsessztáborban is hegedült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában