versenyláz

2019.04.03. 06:53

Sportvetélkedőn mérettették meg magukat a bátonyi gimnázium növendékei

Idén először a tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogatására „Indul a versenyláz” címmel tartanak többnapos rendezvénysorozatot a városban, a Váci Mihály gimnáziumban.

V. E.

Pókfoci az első napon, amelyen a sporté volt a főszerep

Fotó: H. M.

A két napos program célja, hogy az intézmény ismertebbé és népszerűbbé váljon a továbbtanulás előtt álló általános iskolások körében. Csank István Csaba, az intézmény igazgatója köszöntőjében hangsúlyozta: szellemi erőnlét mellett fontos a fizikai erőnlét is, és a kettő nem létezhet egymás nélkül.

Nagy-Majdon József polgármester hangsúlyozta a rendezvénysorozat fontosságát, mondván: a mai kényelmes világban az emberek elszoktak a megmérettetésektől. Úgy fogalmazott, ha a test fitt, azzá lesz a szellem is, amelynek köszönhetően több sikert lehet elérni az életben.

Pókfoci az első napon, amelyen a sporté volt a főszerep
Fotó: H. M.

A rendezvény első napján a sport volt a középpontban, így a négy különböző általános iskolából érkező csapatok tagjai például a Váci-Ninja nevű ügyességi sor- és váltóversenyen vethettek részt. Ezzel szemben a második napon a műveltség kerül előtérbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában