fejlesztések

2019.04.09. 09:20

Sportpark színesíti a szuhai közösségi életet

Két beruházást is átadtak – Becsó Zsolt és dr. Becsó Károly országgyűlési képviselők jelenlétében – nemrég a községben.

P. K.

Nagy lendülettel vették birtokba az eszközöket

Forrás: NMH

Fotó: Hűvösi Csaba

A Kossuth úton több mint kilencmillió forintból megépült egy szabadtéri sportpark, emellett a Terület és Településfejlesztési Operatív Programban elnyert 95 millió forintból a falu felső részének csapadékvíz-elvezető medreit is felújították.

Tóth Zoltán István polgármester elmondta: a nemzeti fejlesztési miniszter egy „B” típusú sportpark megépítésével támogatta a községet, miután önkormányzatuk sikeresen nyújtotta be kérelmét a Nemzeti Szabadidős- és Egészség Sportpark című programba.

Nagy lendülettel vették birtokba az eszközöket
Fotó: Hűvösi Csaba / NMH

– Bárki ingyenesen használhatja a sportparkot, ahol tolódzkodásra, húzódzkodásra, has- és hátizom-erősítő mozdulatokra, fekvőtámasz-gyakorlatokra, lépcsőzésre, mászásra és függeszkedésre alkalmas eszközöket is kiépítettek – tette hozzá a községvezető, aki évek óta szívügyének tekinti a sajtüzem melletti terület közösségi térré alakítását.

A műfüves pálya, a sportpark és a szaletli mellé hamarosan egy játszótér is épül, így a család minden tagja megtalálhatja a kikapcsolódási lehetőséget a község szívében.

Becsó Zsolt elmondta: bizakodásra ad okot, hogy már az átadó napján sok gyermek töltötte meg az új sportparkot.

– Dicséretes, hogy a szuhai önkormányzat a falu fejlesztése mellett a helyi közösséget is összekovácsolja és erősíti. A Kossuth úti közösségi téren már most minden korosztály hasznosan és kulturáltan töltheti a szabadidejét – fűzte hozzá a honatya, aki szerint példaértékű megyénkben a szuhai fejlesztési kedv.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában