felsőoktatás

2019.04.08. 20:57

Idén még többen felvételiznek a salgótarjáni campusra

A kormányzati célok egyik meghatározó eleme a salgótarjáni felsőoktatás újraindítása, egy modellértékű oktatási rendszer kiépítése.

P. K.

Forrás: Shutterstock

Ennek első lépéseként az Óbudai Egyetem 2017 szep­temberében gyakorlat-orientált, négy féléves műszaki felsőoktatási szakképzést indított a megyeszékhelyen. Tavaly szeptembertől pedig már hét féléves mérnökinformatikus alapképzéssel is várják a tanulókat.

Székyné dr. Sztrémi Melinda, az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központjának igazgatója elmondta: a salgótarjáni képzésekre idén összesen 98 fő nyújtotta be jelentkezését. A jelentkezők számát illetően ez emelkedést jelent, hiszen tavaly a pótfelvételivel együtt 71 hallgató jelentkezett továbbtanulni a salgótarjáni campusra. Az alapképzést idén 76-an, míg a felsőoktatási szakképzést 22-en választották.

Az igazgató bízik benne, hogy a pótfelvételi eljárásban mindkét képzést érintően még tovább tudják növelni ezt az arányt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában