kisakkozták

2019.04.08. 10:50

Einstein mosolya ihlette a Bolyai lépcsősorát kifestőket

Megihlette Albert Einstein mosolya a Sakkozzuk ki! Akciócsoportot, amelynek tagjai idén is folytatják a város minél színesebbé varázsolását.

V. E.

Forrás: NMH

Fotó: Hegedűs Márk

A Sréter Ferenc Népfőiskolai Egyesülettel és a Siti Salgótarjáni Ifjúsági Irodával közösen szervezték meg az idei első megmozdulást, az ötlet központi témájául pedig ezúttal a tudományt választották. És még a kedvezőtlen időjárás sem jelenthetett akadályt...

A Bolyai János Gimnáziumhoz vezető hosszú lépcsősorra egy egészen új perspektívából készült alkotás került a napokban.

A hétvége esős időjárása miatt a résztvevők a tervezettnél egy nappal később, vasárnap tudták elkezdeni a festési munkálatokat, de a lelkes csoporttagok és városlakók estig tartó munkájának hála a lépcsőhöz érkező diákokat hétfőn már Albert Einstein mosolya köszöntheti. Az egyes lépcsőfokokat a világhírű tudós portréja mellett idézetek is díszítik, ezek felfestésének egy része azonban a csoport elképzelése szerint valamikor egy későbbi időpontban valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában