ítélet

2019.04.24. 14:36

Bántalmazták az ápolót, mert nem engedte hogy elvigyék rokonukat a zárt osztályról

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt ítélték el a két vádlottat.

nool.hu

Forrás: Shutterstock

A Balassagyarmati Járásbíróság a április 16-án megtartott tárgyalás alkalmával közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt az elsőrendű vádlottat 1 év 2 hónap végrehajtandó szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltásra, míg a másodrendű vádlottat 1 év – végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélte – olvasható a bíróság közleményében.

A járásbíróság azt állapította meg ítéletében, hogy a vádlottak még 2017. szeptember 17-én 14 óra körül megjelentek a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház és Rendelőintézet zárt Addiktológiai és Rehabilitációs Osztályán azért, hogy meglátogassák az osztályon ápolt családtagjukat. Mivel nem voltak megelégedve a rokonukkal szemben alkalmazott orvosi ellátás minőségével, ezért úgy döntöttek, hogy a beteget a zárt osztályról elviszik.

Mint írják, amikor a vádlottak és a beteg az emeleti folyosó végén lévő ráccsal lezárt ajtóhoz értek, az osztályon szolgálatot teljesítő szakápoló sértett megpróbálta megakadályozni, hogy a beteget az osztályról orvosi engedély nélkül kivigyék.

A másodrendű vádlott megfogta a sértett jobb kezét, míg az elsőrendű vádlott a sértett bal kezét, azt rángatták, majd egyikük a nyakába ugrott, miközben a másik fellépett a lépcső alsó fokára, és a jobb karjánál fogva húzta az apolót felfelé. Az ápoló könnyű sérülést szenvedett.

A bíróság a büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte, hogy a bűncselekmény elkövetése óta hosszabb idő eltelt. A bíróság ítélete nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában