gasztronómia

2019.04.28. 19:49

A héhalmi böllérfesztivál Nógrád legnagyobb kulináris eseményévé nőtte ki magát

Fergeteges hangulat, kulináris ízek és a palóc hagyományok jellemezték az idei Böllér Bajnokok Ligáját Héhalomban.

Tóth-Nagy Orsolya

Forrás: NMH

Fotó: L.B.

Ötödik alkalommal rendezték meg a településen a már hagyománynak számító böllérfesztivált. Idén 24 versenyző kezdte a napot disznószúrással, akik nemcsak a megyéből, de a határon túlról is érkeztek. Az egész napos eseményen a finomságok mellett számos zenés-táncos programmal várták a vendégeket.

Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke a palóc ízek, a népviselet és a vendégszeretet bemutatásának a fontosságát emelte ki.

Becsó Zsolt, országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, hogy büszkék lehetünk a megyei hagyományőrző rendezvényekre, amelyek közül a böllérfesztivál a legnagyobb kulináris és gasztronómiai eseménnyé nőtte ki magát.

– Összefogással bármit el lehet érni. Mutatja ezt a fesztivál sikere is, amelynek bevételét idén is a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak ajánljuk fel – mondta Bakos József, Héhalom polgármestere.

Mint minden évben, idén is szolgáltak különlegességekkel a versenyzők.

– Autentikus ételekkel készültünk, de a helyi értékeket és kézműves termékeinket is elhoztuk az érdeklődőknek – árulta el Borbély Gábor.

– Már a kezdetektől részt veszünk a fesztiválon helyiekkel – közölte Pintér Miklós Ervin, Szurdokpüspöki polgármestere, aki azt is elárulta, hogy évről évre egyre többen csatlakoznak csapatukhoz.

Szabó Mihály, Palotás polgármestere a helyiekkel közösen egy, a régi kornak megfelelő paraszti udvart rendezett be. A falu vezetője elárulta, hogy fontosnak tartja a települések közötti együttműködést, amelyet ez az esemény is jelképez. Maczó László, Bér polgármestere is a fesztivál közösség-erősítő szerepét hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában