Magyar Vöröskereszt

2019.04.23. 11:48

A babaápolás is versenyszám volt a tarjáni középiskolában

V. E.

A Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete és Ifjúsági Tanácsa 24. alkalommal rendezte meg a csecsemőgondozási versenyt, amelynek a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Kanizsai Dorottya Egészségügyi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája adott otthont.

A versenyt két kategóriában hirdették meg a szervezők, így az általános iskolák 10–15 év közötti diákjai, illetve a középiskolák 14–20 éves tanulóinak háromfős csapatai nevezhettek a vetélkedőre. A diákoknak hét állomáson, védőnők előtt kellett beszámolniuk a csecsemő- és kisdedgondozási ismereteikről.

Szilágyi Leonóra, a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezetének igazgatója lapunknak elmondta: a verseny célja a gyermekek és fiatalok elméleti tudásának és gyakorlati ismereteinek fejlesztése, valamint a résztvevők szülői szerepre való felkészítése volt.

A szervezet megyei igazgatója a vetélkedőt értékelve kifejtette: a csapatok jól teljesítettek a csecsemők körüli biztonságos környezet kialakításával és a babaápolással kapcsolatos feladatokban, de háztartási ismereteken még van mit javítani. A megyei döntőben a nógrádkövesdi József Attila Általános Iskola növendékei és a házigazda intézmény tanulói lettek az elsők. A győztes csapatok képviselik megyénket Makón, az Országos Csecsemőgondozási Versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában