terapeuta

2019.03.14. 17:00

A férfiaknak is jót tehet, ha az intim torna egyetlen nógrádi tréneréhez fordulnak

Talán sokan nem tudják, hogy számos betegség kezelésében segítséget nyújthat a speciális Kriston-intimtorna, amelynek oktatása és gyakorlása terjedőben van ország- és világszerte.

Nagy Judit Áfonya

A tréning nemcsak gyakorlatokból áll, a szokások áthangolását is elősegíti

Fotó: Torjay Attila

A kortól és nemtől független medencefenék-izmok tornája nőknek és férfiaknak egyaránt ajánlott az egészség megőrzésére és visszanyerésére. Rottenbacher Mónika Nőtincsen és Balassagyarmaton is tart intimtorna-foglalkozásokat, amelyek célja, megismertetni a közönséget a rejtett izmokkal.

– Három éve személyes élmény kapcsán döntöttem úgy, hogy foglalkozni szeretnék ezzel a módszerrel – meséli Mónika, aki az oktatói tanfolyam elvégzése után igyekszik tudását továbbadni.

– Nógrád megyében jelenleg én vagyok az egyetlen képviselője. A látogatók többsége szülés előtt vagy után lévő hölgy, utóbbiak főleg rehabilitációs jelleggel választják az intim tornát. Prevenciós céllal kevesebben érkeznek, a már kialakult betegségek tünetei késztetik inkább cselekvésre az embereket – osztotta meg portálunkkal Mónika, ugyanakkor hozzátette: volt már nyolc és nyolcvanegy éves tanítványa is.

Rottenbacher Mónika Nőtincsen és Balassagyarmaton is tart intimtorna-foglalkozásokat. A torna célja az altesti izmok felfedezése és mozgatása Fotó: Torjay Attila

A torna célja az altesti izmok felfedezése és mozgatása. A medence, a húgycső, a hüvely és a végbél izmainak fejlesztését célzó tréning tizenkét órás, több alkalomra felosztott edzés. A tréning nemcsak gyakorlatokból áll, hanem a berögződött szokások áthangolását is elősegíti, valamint a pszichoszomatika, vagyis a lélek és test egységének kialakítására törekszik.

Kriston-módszer

A Kriston Andrea testnevelő által létrehozott módszer segítséget nyújt az egészségtudatos, önrehabilitációs életmódban. Az endometriózis, a PCO, a miómák leküzdése, fogantatási problémák, vetélésre való hajlam, valamint erekciós és prosztataproblémák javítása mellett egyéni, érzelmi megkönnyebbülést is generáló módszer ez. A mozgáson túl komoly átalakító hatással bír, célja az egészséges szervi működés elősegítése. A Kriston-módszer könnyen elsajátítható, felvilágosító szerepet is betölt az intim szervek működésével kapcsolatban, segít leküzdeni a szégyenérzetet.

– Tulajdonképpen edző és terapeuta is vagyok egy személyben. A gyakorlatok során fejleszthetjük a záróizmok gyorsaságát, erejét és állóképességét. Hatékony sokféle nőgyógyá­szati problémára, például a policisztás ovárium szindróma, endometriózis, mióma kezelésére, illetve aranyér, székrekedés, altesti gyulladás esetében is segít. A tanfolyam során a trénerek hidat képeznek az urológia, a proktológia és a nőgyógyászat között – mondta el Rottenbacher Mónika.

– A lényeg, hogy otthon is elvégezzük a begyakorolt feladatokat, ezzel extra formába hozhatjuk a medencefenéki izmainkat. Volt olyan vendégem, akinek petefészekcisztái a megismételt ultrahangos vizsgálatnál már nem voltak kimutathatóak, mert felszívódtak – meséli Mónika.

Az alhasi szervek fiatalon tartásával segítünk a testünknek, az agyunk irányításával pedig ideg-izom kapcsolatok alakulnak ki. Sokaknak a torna a menstruációs görcsök visszaszorításában is

segíthet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában