Salgótarján

2019.03.24. 19:52

Majd' kilencszáz kutya lepte el a Tóstrandot

Rekordszámú – közel 900 – négylábút láthatott a közönség vasárnap, Salgótarjánban, a Tóstrandon. A CAC nemzeti kutyakiállítást – amely időközben nemzetközivé nemesült – idén már 9. alkalommal rendezték meg a nógrádi megyeszékhelyen.

Lászlók Judit

Forrás: NMH

Fotó: Hegedűs Márk

A kiállításra nevezett négylábúak 12 országból érkeztek. A helyi közönség 175 kutyafajtával találkozhatott a rendezvényen, amelyek közül 9 magyar volt. A résztvevők között 50 nógrádi mellett többszörös európai díjnyertes ebek is megtalálhatóak voltak.

Az eseményen részt vett Salgótarján polgármestere, Fekete Zsolt és a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, Skuczi Nándor is. Utóbbi portálunknak elmondta, nagyon örülnek, hogy a megyeszékhely egy ilyen nívós rendezvénynek adhat otthont és szeretnék, ha ez a jövőben is így maradna.

– A rendezvényen 11 bíró tevékenykedett, mivel idén közel 900 kutya nevezett a kiállításra. Bízunk benne, hogy évről évre tudjuk majd ezt a számot gyarapítani, hiszen egyre szervezettebb és színvonalasabb a kiállítás – mondta el portálunknak Balogh Csaba, az Ebtenyésztők Nógrád Megyei Egyesületének vezetőségi tagja.

Fotó: Hegedűs Márk / NMH

A kiállítás küllembírója, Grösh Ferenc a nap folyamán 84 kutyát bírált el és minősített. Mint mondta, minden kutyának meg kell felelnie a Nemzetközi Kinológiai Szövetség, az FCI által előírt szabályoknak. Ehhez pedig hozzáteszik a néhány éves szakmai tapasztalataikat, és így kialakul egy összkép a kutyáról.

– Hibátlan kutya még nem született, és mi nem is a hibákat keressük, hanem inkább az előnyeiket szeretnénk kiemelni – mondta a küllembíró.

Nagy István feleségével érkezett a Pest megyei Szadáról, ők minden évben részt vesznek ezen a kiállításon. Több komondorral is rendelkeznek. Salgótarjánban is megmutatta magát az a hatéves kan, amely már számos európai versenyen vett részt, sikerrel.

Fotó: Hegedűs Márk / NMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában