életmentés

2019.03.10. 08:04

Korszerű járművel fékezik meg a lángokat a héhalmi önkéntesek

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság – a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság útján – a közelmúltban egy Mercedes Benz gépjárműfecskendőt adott át a Héhalom Önkéntes Tűzoltó Egyesület részére.

T.-N. O.

A korszerű gépjárműfecskendő ünnepélyes átadásán

Fotó: L. B.

– Nemrég megtörtént tűzoltóink felkészítése és szerkezelői vizsgáztatása is, amelyet tíz fő végzett el sikeresen – mondta Bakos József, a község polgármestere és önkéntes tűzoltója. Hozzátette: a jármű felszerelése igen költséges volt, de végül sikerült megfelelően felmálházni, és a gépjárműfecskendő tűzoltástechnikai vizsgája is sikeres volt. Így márciustól Héhalom és a környező települések tűzvédelmét korszerű járművel tudják ellátni az önkéntesek.

A korszerű gépjárműfecskendő ünnepélyes átadásán
Fotó: L. B.

A jövőbeli tervekkel kapcsolatban a község vezetője elárulta, hogy pályázati forrásból szeretnének még egy garázst építeni és a másik, már meglévő járművet teljes mértékben felújítani.

– Célunk továbbá egy olyan tűzoltástechnikai tanfolyam elindítása, ahol további önkéntes tűzoltókat képeznénk – közölte portálunkkal a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában