programsorozat

2019.03.24. 06:53

Katonás a parancs: Ludányhalásziban ésszel segítenek

Az Ésszel segíts! című pályázat megvalósítására egymillió forint érkezett a ludányhalászi Ráday Gedeon Általános Iskolába. A támogatási igényt a Balassagyarmati Tankerületi Központ nyújtotta be a Honvédelmi Sportszövetséghez.

Lászlók Judit

Forrás: NMH

Fotó: Torjay Attila

A programsorozat a március 15-i megemlékezéssel kezdődött, aztán a diákok részt vettek egy 1848 méteres futáson a településen, majd a helyi Timi-tanyán lovagolhattak, kipróbálva a mára sporttá nemesedett régi magyar hagyományt.

A minap tartották a programsorozat soron következő eseményét, ahol négy állomáson különféle szervezetek munkájával ismerkedhettek meg a gyerekek. A katasztrófavédelem közreműködésével egy homokzsáktöltő versenyt is rendeztek. A rendőrség egy baleseti helyszínt rendezett be, ahol megmutatták a diákoknak, hogyan tudnak segíteni vészhelyzet esetén.

A tűzoltóság munkájával is egészen közelről ismerkedhettek meg a ludányhalászi általános iskolások
Fotó: Torjay Attila / NMH

Ezt követően pedig a Cserhát Mentőkutyás Egyesület ismertette a munkáját. Az utolsó állomáson alaki-erőnléti kiképzésen, illetve ügyességi játékokon vettek részt a tanulók.

A gyermekek nagyon élvezték az eddigi programokat, és valószínűleg a többit is fogják. Március 21-én egy kocsmakvíz keretén belül adnak számot a diákok a hazánkkal kapcsolatos, a rendezvények során eddig megszerzett ismereteikről. Az eseménysorozat zárásaként pedig március 27-én negyven tanuló Pákozdra látogathat el, ahol majd hadapródkiképzésen is részt vesznek.

– Jó érzés volt, hogy számíthattunk a rend- és a katasztrófavédelmi szervek segítségére, részvételére. Óriási élmény volt ez a gyerekeknek! – mondta a ludányhalászi iskola igazgatója, Kormány Zsoltné: – Ha a gyermekek már tudják, hogy egy baleset, vagy vészhelyzet esetén mi a teendő, akkor azt hiszem, hogy máris tettünk valamit a jövő generációjáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában