2019.03.13. 11:30
Palóc receptek nyomában: Kazáron forgatott a Gasztroangyal stábja
A Gasztroangyal című televíziós műsor stábja Kazáron forgatja 305. adását. A műsorvezető, Borbás Marcsi a falubeliekkel indul a hagyományos palóc receptek nyomába.
Forrás: NMH
Fotó: Hegedűs Márk
– Mindig a gasztronómia volt a hobbim, fiatalkorom óta főzök. Nyolc éve az egyik munkatársam vetette fel az ötletet, hogy az elsajátított tudásra felépíthetnénk egy nem mindennapi műsort. Ekkor még csak reménykedtem, hogy a mondanivalónk eljut az emberek szívéig. Hihetetlen az a sok szeretet, amit adásról adásra máig a nézőktől kapok – mondta lapunknak Borbás Marcsi.
Hozzátette: műsorának sikerét abban látja, hogy a nézőket minden adással a természetes értékelésére ösztönzik.
– Leginkább tésztákat és halételeket szeretek készíteni, de bármit is főzzek, azt szenvedéllyel teszem… – hangsúlyozta a műsorvezető, akinek sok szép emléke fűződik már Nógrádhoz. Elárulta: egy évekkel ezelőtti, salgótarjáni forgatásra máig jól emlékszik, amikor is a ködös időben a nógrádi erdő egyszerre misztikus és meseszép látványt nyújtott. A műsorvezető legújabb, a Borbás Marcsi szakácskönyve című új sorozatában igyekszik új színt csempészni a főzőműsorok kínálatába, amely kiegészíti a Gasztroangyal kulturális tematikáját.
A falusi sütés-főzést a nézők előreláthatólag három hét múlva láthatják adásban, amikor is a község nevezetességeit érintve feltárul a kazári ferentő, a molnárkalács, a nógrádi csepegtetős házikenyér, a majomfogó leves és a húsos rakott burgonya elkészítésének titka, miközben a falubeli hagyományok is megelevenednek. A Gasztroangyal ezúttal bebizonyítja, hogy Nógrád is igazán finom!