falusi sütés-főzés

2019.03.13. 11:30

Palóc receptek nyomában: Kazáron forgatott a Gasztroangyal stábja

A Gasztroangyal című televíziós műsor stábja Kazáron forgatja 305. adását. A műsorvezető, Borbás Marcsi a falubeliekkel indul a hagyományos palóc receptek nyomába.

Palchuber Kinga

Forrás: NMH

Fotó: Hegedűs Márk

– Mindig a gasztronómia volt a hobbim, fiatalkorom óta főzök. Nyolc éve az egyik munkatársam vetette fel az ötletet, hogy az elsajátított tudásra felépíthetnénk egy nem mindennapi műsort. Ekkor még csak reménykedtem, hogy a mondanivalónk eljut az emberek szívéig. Hihetetlen az a sok szeretet, amit adásról adásra máig a nézőktől kapok – mondta lapunknak Borbás Marcsi.

Hozzátette: műsorának sikerét abban látja, hogy a nézőket minden adással a természetes értékelésére ösztönzik.

Borbás Marcsi (középen) palóc ételek elkészítésében vett részt
Fotó: Hegedűs Márk / NMH

– Leginkább tésztákat és halételeket szeretek készíteni, de bármit is főzzek, azt szenvedéllyel teszem… – hangsúlyozta a műsorvezető, akinek sok szép emléke fűződik már Nógrádhoz. Elárulta: egy évekkel ezelőtti, salgótarjáni forgatásra máig jól emlékszik, amikor is a ködös időben a nógrádi erdő egyszerre misztikus és meseszép látványt nyújtott. A műsorvezető legújabb, a Borbás Marcsi szakácskönyve című új sorozatában igyekszik új színt csempészni a főzőműsorok kínálatába, amely kiegészíti a Gasztroangyal kulturális tematikáját.

A falusi sütés-főzést a nézők előreláthatólag három hét múlva láthatják adásban, amikor is a község nevezetességeit érintve feltárul a kazári ferentő, a molnárkalács, a nógrádi csepegtetős házikenyér, a majomfogó leves és a húsos rakott burgonya elkészítésének titka, miközben a falubeli hagyományok is megelevenednek. A Gasztroangyal ezúttal bebizonyítja, hogy Nógrád is igazán finom!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában