Balassagyarmat

2019.02.28. 09:35

Húsz új pad szolgálja a pihenést

Az önkormányzat tovább folytatja az utcabútorok korszerűsítése érdekében több évvel ezelőtt megkezdett programját.

H. H.

Csach Gábor, a város alpolgármestere elmondta, hogy a padok, kukák, KRESZ-táblák, napelemes kandeláberek telepítésére esztendőről esztendőre több százezer forintot költenek el. Mivel tavasztól őszig jelentős forrásokat használtak fel a karbantartásra és javításokra, így tavaly decemberben is a maradványösszegek terhére helyezték ki az új eszközöket. Húsz padot és ugyanennyi szeméttároló edényt szereltek fel Balassagyarmat különböző pontjain. Elsősorban olyan pontok élveztek e tekintetben előnyt, ahol azt a korábban felmerülő lakossági igények, avagy a közlekedésbiztonsági feltételek kiemelten indokolták.

A város nyugati szélén, a Madách-ligettel szemben, a huszonkettes főút mentén található helyközi buszmegállóban meglepődve tapasztalták az utasok, hogy a fedett várórész mellett további két paddal bővültek a pihenési lehetőségek. Az egyik Ipolyvecére tartó, és nagy méretű csomagokkal felszerelkezett idős asszony kifejezetten örült az új ülőalkalmatosságoknak. Kifejtette, a közeli bevásárlóközpontban tett, egy-egy komolyabb bevásárlás után a nehéz szatyrokkal ide érkezve bizony jólesik majd „lecsüccsenni” pár percre, amíg befut a járat.

A tíz új napelemes kandelábert, a közvilágítás által kevésbé lefedett városi területekre majd az enyhébb idő beálltával szerelik fel – mondta az alpolgármester.

Címkék#pad

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában