egészségügy

2019.02.04. 18:11

Fellélegezhetünk: nincs gond megyénkben a kórházi ellátással

A szakmai személyzet és a műszaki háttér is kifogástalan a Szent Lázár Megyei Kórház intenzív osztályán – mondta dr. Bercsényi Lajos, a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház főigazgatója.

Tóth-Nagy Orsolya

Arra a hírre reagált, amely az országos médiában jelent meg, miszerint az elmúlt napokban a kórház intenzív osztálya teljesen megtelt és nem tudott újabb betegeket fogadni. Ugyanez volt állítólag a helyzet a balassagyarmati dr. Kenessey Albert Kórházban is, ahol – szóltak a hírek – nem csak ágy nem volt elegendő, de kellő mennyiségű lélegeztető gép sem állt rendelkezésre.

– Nem meglepő, hogy sok a beteg ebben az időszakban, hiszen influenza szezon van – közölte dr. Bercsényi Lajos, hozzátéve, ennek ellenére náluk nem volt semmiféle fennakadás. Mint mondta, a balassagyarmati kórházban valóban megteltek az ágyak az influenza okozta nagyszámú megbetegedés miatt, és akadt egy pár nap még múlt héten, amikor segítséget kértek tőlük. Mivel jó kapcsolatot ápolnak, természetesen ezt a segítséget fel is ajánlották. A megyei kórházban nagy az intenzív osztály és minden esetre fel vannak készülve a szakemberek.

– Összesen tizenkét ágyunk van, de ez természetesen bővíthető – mondta a főigazgató, aki azt is elárulta, hogy jelenleg is minden rendben van, és továbbra is tudják fogadni a betegeket.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ kommunikációs osztályától megtudtuk, hogy a balassagyarmati kórházban is mindössze másfél napig nem tudták fogadni az intenzív osztályon – annak az influenza járvány miatti telítődése miatt – a betegeket, azonban a két intézmény megállapodása szerint a salgótarjáni Szent Lázár kórház felkészült az átmeneti, intenzív ellátást igénylő betegfogadásra. Erre végül nem volt szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában