szépségápolás

2019.02.05. 17:00

A test és a lélek közötti harmóniát segíti a salgótarjáni kozmetikus

Ránc, narancsbőr, terhességi csík, túl sok pattanás vagy egy elrontott tetoválás? Apró szépséghibák ezek, amelyek sok nőnek bosszúságot okozhatnak. Ács Klára szerint a drasztikus szépítkezési beavatkozások helyett azonban minden problémára van természetes megoldás, amelyek tetőtől talpig felfrissítik az embert. A salgótarjáni szakember vallja: a szépség a test és a lélek harmóniájában rejlik.

Palchuber Kinga

Olykor minden nő vágyik egy kis kényeztetésre, s néhanapján mindenki szeretne egy kicsit megszépülni. Sokszor a ráncok, a narancsbőr, a terhességi csíkok, a túl sok pattanás, de akár egy elrontott tetoválás is rombolhatja a női önbizalmat, amely kihathat a hétköznapokra, a boldogságra, a test és a lélek harmóniájára.

Ács Klára szerint azonban mindenre van megoldás, csak a megfelelő szakemberek segítségét kell igénybe venni ahhoz, hogy az ember újból jól érezze magát a saját bőrében.

– Mivel a szépségipar mellett a sportban is aktívan dolgozom, azt vallom, hogy a tudatos életmód nagyban hozzájárul az önbizalom visszanyeréséhez. Az egyensúly megtalálásához a külsőt és a belsőt mindig egyszerre kell kezelni… – mondta a salgótarjáni Mormed Showroom vezetője.

Ács Klára az egyik kezelés közben. Mindenki megérdemel olykor egy kis kényeztetést
Fotó: Ladóczki Balázs / NMH

– A személyre szabott tanácsadással minden nőnek egyénileg tudjuk megadni azt, amire leginkább szüksége van. Fontos, hogy elhiggyék: a szépség mindenkiben ott lakozik! – hangsúlyozta Ács Klára, aki szerint minden nő úgy szép, ahogy van.

– Azért mindenki megérdemel olykor egy kis kényeztetést. Egy hajvágás, egy pedikűr, egy kozmetikai kezelés, egy masszázs után például vendégeink mindig sokkal frissebbnek és szebbnek érzik magukat. A kezelések során számos szépségápolási trükkel is ellátjuk a hölgyeket – mondta a szakember.

Hozzátette: a télnek például, éppúgy mint a nyárnak, megvannak a maga bőrápolási szabályai, hiszen más anyagokra és törődésre van szüksége a bőrnek a változó hőmérséklet miatt.

– A léleknek jót tesz a forró fürdő, ám a bőrnek nem a legjobb megoldás! A meleg víz kioldja a természetes védőréteget, így nagyobb eséllyel válik bőrünk szárazabbá. Célszerű a zuhanyzáshoz fürdőolajat használni, illetve szappanmentes vagy krémes tisztítószert. Emellett a túlzotton alkoholos, szárító tonikok használatával ilyenkor nem várt pattanások jelenhetnek meg: a rózsavíz vagy a zöld tea kiváló az arc felfrissítésére – tanácsolta a szakember.

Ács Klára ismertette: alkoholtartalma miatt a parfüm szintén irritálja a bőrt, ezért azt a ruhánkra, és ne a bőrünkre permetezzük.

– A hideg hónapokban is szüksége van a testnek a rendszeres mozgásra. Ez segíti a könnyebb elalvást, a feszültségoldást, serkenti az anyagcserét, kalóriát éget, megelőzhető a súlygyarapodás, sőt még frissíti az elmét is – hangsúlyozta a vezető.

A szakember elárulta: szükség szerint használjunk hajtípusunknak megfelelő balzsamot, leginkább a haj végére, így nem zsírosodik a fejbőr. Továbbá a fagyos idő nem kíméli az ajkakat sem, így ilyenkor használjunk szőlőzsírt és természetes növényi olajakat. Arra azonban nem árt vigyázni, hogy olyan terméket válasszunk, ami nem tartalmaz vízelvonó hatóanyagokat.

Sokat tudnak a különleges, szépségápoló gépek

– Egy török cég jóvoltából olyan szépségipari gépeket használhatunk, amik a végleges szőrtelenítéstől a tetoválások éltüntetéséig vendégeink rendelkezésére állnak majd. Ezek a gépek drasztikus beavatkozások nélkül járulnak hozzá a női önbizalom visszanyeréséhez. A termékekkel európai szinten terjeszkedünk tovább – mondta Ács Klára, aki az üzletben kilenc embernek adhatott már munkát Salgótarjánban. Januártól már igénybe vehető a HIFU-kezelés, amelynek során a bőr megújul, a kollagénszintézis növelésével csökkennek a meglévő ráncok, megelőzhető az újabb barázdák kialakulása is. Emellett az Aqva Pelling nevű eszközzel az arckezelés egy másik dimenziója tárul fel a vendégek előtt, ez a mitesszereket fájdalmas nyomkodás nélkül távolítja el. A jövőben egyre több géppel bővül a hely, ami ezen szépségápolási berendezésekre irányuló oktatási bázis lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában