Tündérszépek

2019.01.29. 17:00

Nógrádból a szépségiparba: Gertrúd szerint van, ami soha nem megy ki a divatból

Hamarosan induló Tündérszépek versenyünk kapcsán újabb sikeres nógrádi szépséggel, Cselényi Gertrúddal beszélgettünk a szépségipar nyújtotta lehetőségekről, előnyökről és hátrányokról egyaránt.

Papp Bianka

Beküldött fotó

A Nógrád megyei származású Gertrúd mára már saját modellügynökségét igazgatja, ám az idáig vezető út nem volt zökkenőmentes. Na de miért is válaszotta ezt a szakmát?

– Már kicsi koromban is Audrey Hepburn rajongó voltam. Ma sincs ez másképpen. Nagyon szerettem róla minél többet megtudni. Több könyvét őrzöm és szeretném majd átadni őket három lányomnak. Cégünk nevében is benne van Ascot, mint a leghíresebb angol lóderby, Audrey egyik filmjében... – kezdte történetét Gertrúd.

Beküldött fotó

– A szépségipar a mai napig hatással van a munkásságomra, mert multicégek szépség szekcióinak dolgozunk szaktanácsadókkal. Valamint divatbemutatókat is szervezek. A fashion-beauty vonal mindig is érdekelt. Egészségügyi tanulmányokat végeztem és abban is dolgoztam közel tíz évig. A váltás a rendezvényszervezői, marketing munkára számomra természetesnek tűnt, nem kellett görcsösen ötletekért szaladnom, vagy csapatot összehozni, amikor egy rendezvény lebonyolítására kértek. Ha fotón megkapom a helyszínt, vagy csak telefonban elmondják, hogy néz ki, mi az elképzelés, nekem azonnal ugrálnak a fejemben a különböző ötletek: a zene, a koreográfia, a lányok, a ruhák – mesélt lelkesen munkájáról az ügyvezető, aki azt is hozzátette, hogy lendülete folyamatos. Szerinte ez belülről jön, ezt nem tanítják, erre nincsenek könyvek, nincs oktatási anyag. Nagyon szeret ebben dolgozni és alkotni. Elmondása szerint amikor vége van egy eseménynek, már várja a következő megkeresést.

– Amikor nekem volt szerencsém szerepelni ilyen versenyen, még más volt a szemlélet. Akkoriban nem úgy működött a világ, hogy ha valaki nincs internet közelben egy fél délutánra, akkor és lemarad valamiről – mondta az Ascot Agency ügyvezetője.

Beküldött fotó

A szakértő szerint aki egy ilyen megmérettetésen részt akar venni, annak akkor érdemes jelentkeznie, ha testi adottságai megfelelnek az elvárásoknak. Sokan tesznek azért, hogy szép izmosak legyenek, ne csak csak az arcuk és a hajuk legyen gyönyörű. Talán a legfontosabb, hogy fejlődjenek, tanuljanak, mégpedig alázatot, kitartást, szerénységet és magabiztosságot is.

Szépségverseny milliókért

Jelentkezz vagy szólj tündérszép ismerősödnek, hogy jelentkezzen!

Kíváncsiak voltunk, mit tanácsol azoknak, akik szeretnének belevágni és a szépségiparban érvényesülni.

– A verseny felkészítés ideje alatt sok megpróbáltatás éri majd őket: kudarcok, nevetések, akár új barátságok, de maradjanak önmaguk. Szeressék magukat és legyenek saját testükkel, lényükkel kibékülve. Ne utánozzanak senkit, legyenek egyediek, ötletesek és mosolygósak – fejtette ki Gertrúd, aki szerint nagyon fontos még a humor, a jókedv, az őszinteség és a jóindulat. Örüljenek a másiknak, dicsérjék egymást. A kifinomultság és intelligencia sosem megy ki a divatból...

Beküldött fotó

Hogy mit tartogat a lányoknak a jövő? A nógrádi szépség szerint, bár a nagy kitörés csak kivételes esetben sikerül, de a közösségi oldalakon tudnak gyűjteni rajongókat, követőket, így a mostanság igen kedvelt influencer kategóriában is munkát találhatnak maguknak. Persze ehhez szükség van a szponzorok szimpátiájára is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában