dicséret

2019.01.30. 10:24

Magyar Sajtófotó Pályázat: nógrádi az idei díjazottak között

Több mint hatezer kép közül választotta ki a zsűri a 37. Magyar Sajtófotó Pályázat legjobb munkáit, melyekből majd április 4-én kiállítás is nyílik a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban.

A Magyar Távirati Iroda Nógrád megyében dolgozó fotóriportere, a salgótarjáni Komka Péter Ferences Szegénygondozó Nővérek című képriportja dicséretben részesült.

A képek nagy része Szécsényben készült és a rendtagok életét, munkáját mutatja be részletesen, egy-egy mozzanatot kiragadva a hétköznapjaikból és különféle ünnepeikből is.

 

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Fotóriporterek Szakosztálya által meghirdetett pályázatra 276 szerző 2461 pályaművel pályázott sikeresen.

A nemzetközi zsűri összesen 6305 képet tekintett meg az online előválogatás és a zsűrizés során – közölte az MTI-vel Bánkuti András, a szakosztály elnöke.

A MÚOSZ nagydíját és az André Kertész-nagydíjat elnyerő két fotográfus nevét a 37. Magyar Sajtófotó Kiállítás megnyitóján hirdetik ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában