Fejlesztések

2018.12.05. 08:41

Modern egészségház várja a kazári lakosokat

Közel 87 millió forint vissza nem térítendő támogatásból újult meg Kazár Egészségháza, amelyet a napokban adtak át és immár a 21. századi elvárásoknak megfelelően várja a község lakóit.

Papp Bianka

Forrás: Beküldött

Mint megtudtuk, az épület 1899 óta áll a falu központjában és 1990-től tölti be az Egészségház szerepét, ugyanis ekkor költözött ide a község háziorvosi szolgálata, majd a védőnői és a fogászati rendelés is.

– Az épület 1990-ben esett át a legutóbbi felújításon, ezért 2015-ben az önkormányzat úgy döntött, hogy pályázatot nyújt be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül – mondta el Kazár polgármestere, Gecse Ákos, aki azt is hozzátette, hogy nagy örömükre 2017 júniusában megkapták a támogató döntést, amely szerint 86.428.890 forint vissza nem térítendő támogatást kaptak az épület komplett felújítására és új, modern eszközök beszerzésére.

Beküldött fotó

A felújítások során új köntöst kapott az orvosi és fogorvosi rendelő, a védőnői szolgálat helye, a várótermek és a vizesblokkok is. Milyen új eszközökkel lett gazdagabb a kazári egészségügy? A jövőben új orvosi eszközök, várótermi padok, új EKG, defibrillátor és fogorvosi kezelőegység várja a betegeket.

– Négy évvel ezelőtt elhatároztuk, hogy az egyik legfontosabb cél a Kazáron élők életének megkönnyítése, életszínvonalának növelése lesz – hangsúlyozta a település első embere, Gecse Ákos, aki azt is kifejtette, hogy az önkormányzat számára nagyon fontos továbbá a turisztikai lehetőségek továbbfejlesztése, a kazári hagyományok ápolása, ahogyan azt különböző elnyert díjaik is mutatják.

A polgármester szerint különösen fontos a kazáriak számára az Egészségház elkészülte, hiszen egy olyan épületet adhattak át, amely a 21. századi elvárásoknak megfelelően várja majd az ideérkezőket és biztosítja mind az ott dolgozók, mind pedig az ideérkező betegek kényelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában