karikában

2018.12.27. 19:56

Gumiként hajtogatja a testét a bátonyi fiú

A gumiember – lélegzet­elállító hajlékonysága miatt ezzel a becenévvel ruházták fel Vaspál Alexet, akinek tehetségére és különleges mozdulataira már a közismert Rippel fivérek is felfigyeltek. A 19 éves Alexet gyakorlás közben látogattuk meg, ahol nem csupán a beszélgetés volt rugalmas…

Palchuber Kinga

Forrás: NOOL

Fotó: B.L.

A 19 éves Vaspál Alex a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium Szakközép- és Szakiskola 13. évfolyamos diákja, aki jelenleg technikusi képzésen fejleszti kereskedelmi ismereteit. A szorospataki fiatalember, amilyen szorgalmas a tanulásban, olyan hajlékony a mozgásban. Alex ugyanis autodidakta módon már igazi gumiemberré formálta magát, s valamennyi mozdulata hűen tükrözi: az emberi test mennyi csodára képes.

– Öt évvel ezelőtt egy televízióban látott produkció után kezdtem el tesztelni és fejleszteni a hajlékonyságomat odahaza. Ezután megmutattam a családomnak is a gyakorlatsort, amitől teljesen leesett az álluk. Azóta folyamatosan nézem a cirkuszi elemekkel átszőtt videókat, s nehezebbnél nehezebb mozdulatok elsajátítására törekszem – mondta kérdésünkre Vaspál Alex, aki családjában egyedüliként képes „gumiüzemmódra” váltani.

A sok gyakorlás pedig már meghozta számára az első gyümölcsöt is, hiszen művészi kivitelezéssel megálmodott produkciójával nemrég a Rippel testvérek figyelmét is felkeltette.

– A Rippel Akadémia hirdetését az interneten láttam meg nemrég, majd összeszedtem minden bátorságomat és írtam egy e-mailt a testvéreknek. Legnagyobb meglepetésemre válaszoltak is, s egy személyes bemutatkozásra is felhívtak Budapestre – mesélte tovább a gumifiú.

Alex kétórányi kemény edzésen vett részt a Rippel páros kezei között: az artista testvérek először el sem akarták hinni, hogy Alex a betanult elemeket szakember segítsége nélkül sajátította el. Gyakorlata osztatlan sikert aratott az akadémia falai között, s a világ nagy színpadjait megjárt cirkuszművészei – látván Alex nem mindennapi tehetségét – felajánlották támogatásukat a bátonyterenyei fiatalnak.

Kipróbálta már a modellkedést is

Vaspál Alex még kisfiúként kezdte a kisautók gyűjtését, de a mai napig elhivatott szenvedély fűzi a matchboxokhoz. A fiatalember két évvel ezelőtt a modellkedés ízébe is belekóstolt, amit szintén nagyon élvezett. – Ez egy hatalmas kihívást jelentett, hiszen a modellszakma mindig elérhetetlen munkának tűnt számomra. Egy ismerősöm helyett ugrottam be első alkalommal egy fotózásra, majd fokozatosan bekerültem ebbe a mozgalmas világba is – mondta Alex. Gumiemberként egy bátonyterenyei tehetségkutatón mutatkozott be először, de szeretne minél több és távolabbi színpadra eljutni produkcióival.

– A tornázás ellazít, olyankor csak én vagyok és semmi más – szögezte le a fiatal.

– Nagy álmom, hogy a kereskedelmi iskola elvégzése után az akadémián fejlődhessek tovább, ugyanis jelenleg nincs sok időm arra, hogy rendszeresen a fővárosba látogassak. A cirkuszművészet csillagai közt jegyzett Rippel fivérek azonban folyamatosan biztatnak a folytatásra, s megígérték, hogy mindenben a segítségemre lesznek a jövőben. A munkájukat látva pedig a testvérek hatalmas példaképeim is… – tette hozzá Alex, aki jól tudja, hogy az ismeretlenségből a közönségsikerhez még hosszú és rögös út vezet.

Az álma felé vezető lépcsőn azonban kis lépésekben, de folyamatosan lépdel előre: legutóbb például az internetre is feltöltötte egyik felvételét, amelyen látványos testmozdulatait gyűjtötte csokorba.

– A videó híre gyorsan terjedt, s szerencsére nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam az emberektől. A felvételen azt szerettem volna kihangsúlyozni, hogy a hátam mennyire hajlékony! A dicsérő szavak pedig további erőt adnak ahhoz, hogy elhiggyem: elérhetem a céljaimat – folytatta Alex.

A fiatalember tervei között szerepel egy újabb videó feltöltése, amelynek elkészítésén barátaival jelenleg is folyamatosan dolgozik. – Vannak olyan mozdulatok, amikre egyből ráérzek, de vannak olyan elemek is, amin még én is csak ámulok egy-egy videót nézve. Azonban semmi sem lehetetlen – mosolygott Alex.

A gumifiú felnőttként egy cirkuszban szeretne kiteljesedni, ahol artistaként emberek százait szeretné még lenyűgözni azzal a csodával, amivel az élet megáldotta.

Címkék#gumiember

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában