Koncert

2018.12.07. 19:56

Follow The Flow: „Minden dal egy rész belőlünk”

A Follow The Flow együttes december 8-án, szombaton a balassagyarmati Madách Mozi színpadát ízig-vérig koncerthelyszínné varázsolja. A csapat tagjait – Fura Csét, Szakács Gergőt és BLR-t – Nógrád megyei látogatásuk apropóján kaptuk diktafonvégre, akik a siker titkáról, az új dalokról és további terveikről is meséltek.

Palchuber Kinga

Szakács Gergő, Fura Csé, BLR – a három céltudatos fiatal – megállás nélkül dolgozik, nemrég két újabb dallal is taroltak

Forrás: Beküldött fotó

A Follow The Flow néven ismertté vált háromtagú együttes két évvel ezelőtt alakult meg, amelynek triója – Molnár Csaba (Fura Csé), Szakács Gergő és Vincze Gergely (BLR) – idén a Nem tudja senki című dallal robbant be a köztudatba.

„Mindig kövesd az áramlatot!”

A Follow The Flow előadói számára a zene egyet jelent a szerelemmel és az önkifejezéssel. Dalaikkal a saját gondolataikat szeretnék átadni, amikkel a mondanivaló miatt sokan képesek azonosulni. A csapat folyamatosan, keményen dolgozik, s ha éppen nem új dalt ír, akkor a koncertekre próbál. A múlt héten az Akváriumban adott fellépésük különösen emlékezetes volt, ahol teltház előtt, hatalmas sikerrel a teljesen megújult produkciójukat vitték a színpadra. A fiúk egy mottó szerint élik napjaikat, miszerint: az áramlatot mindig követni kell.

– BLR és én már nagyon régóta ismerjük egymást, 2016 előtt már többször is volt alkalmunk együtt zenélni. Ketten szinte bejártuk az országot, s elhatároztuk: élőzenével magasabb szintre emeljük a munkát. Első hivatalosan kiadott dalunk két éve látott napvilágot, egyben ez a dátum a zenekar születésnapja is. Gergő pedig idén csatlakozott a csapathoz, és ezzel a Follow The Flow elnyerte végleges formáját – kezdett bele a zenekar történetébe Fura Csé.

A zenekar élete ez évben igen gyümölcsözőnek bizonyult: a tagbővülésen túl a zenei repertoárjuk is gyarapodott.

– Szerencsés egymásra találás a miénk, mindhárman frontemberek, dalszerzők és szövegírók is vagyunk. Nagyon hasonlít a zenei ízlésvilágunk, így kifejezetten nagy az egyetértés közöttünk. Ez nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a munka gördülékenyen megy. A tehetség nagy áldás, de önmagában semmit nem ér. Külön-külön, és most már együtt is számottevő a befektetett energiánk. Szerettünk volna komoly tartalmat csempészni a popzenébe, és emberközelivé tenni a dalainkat, talán ezért tudunk leginkább érzéseket megmozgatni az emberekben… – mesélték a srácok a közös munkáról, dalszerzésről.

A három céltudatos fiatal megállás nélkül dolgozik, amelynek eredményeként nemrég két újabb dallal és egy klippel is taroltak az interneten.

– A két új dal visszhangja nagyon pozitív volt, pedig még csak egy hete mutattuk be őket. Az Anyám mondta című számunk videója már elhagyta az egymilliós nézettséget, de az Érdekemberek is szépen halad előre. Utóbbi egy igazán pörgős dal, ami könnyedebb, mégis jól odaszúr azoknak, akiket csak a siker csalogat a másik ember köré. Az Anyám mondta egy tisztelgés az édesanyák előtt, ami mindannyiunk számára fontos téma – fejtegették a fiúk.

Az előadók mindegyik dalukat egyformán szeretik, egyik sem kedvesebb a másiknál.

– Minden dal egy darab belőlünk, nehéz lenne egy kedvencet kiemelni. A Nem tudja senki című dal abból a szempontból különleges, hogy ez a szám hozta meg a zenekar életében a nagy áttörést: rekordokat döntöttünk vele, a közönség és a szakma egyaránt kitüntette elismerésével – mondták.

A Follow The Flow hármasának egyébként már nem ismeretlen a Nógrád megyei közönség szeretete, hiszen szeptemberben a salgótarjáni tanévnyitó fesztiválon is elsöprő erejű koncertet adtak rajongóiknak.

Szakács Gergő, Fura Csé, BLR – a három céltudatos fiatal – megállás nélkül dolgozik, nemrég két újabb dallal is taroltak
Fotó: Beküldött fotó

– Ahogy minden fellépésünket, ezt is nagyon élveztük! A nógrádi közönség lelkes volt, hálásak vagyunk a szeretetért – mondták a srácok, akik a megyei emlékek között kutatva arról is beszéltek: a Börzsöny mellett Hollókő az egyik kedvenc kirándulóhelyük, ahol rendre szívesen csavarognak.

A zenekar azt is elárulta: Balassagyarmaton teljesen megújult műsorral állnak majd a rajongók elé, s mindent beleadnak, hogy újabb emlékezetes estével gyarapodjon a koncertnapló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában