fejlesztések

2018.11.28. 11:19

Megújul a salgótarjáni piac, megépül a játszóház

Elfogadták az önkormányzat benyújtott pályázatait, így megújulhat a piac, illetve megépülhet a várva várt játszóház.

G. K.

Forrás: NMH

Fotó: Hűvösi Csaba

A piac felújítására 900 millió forintot nyert a városvezetés, ebből egyebek mellett energiahatékonysági beruházások, illetve közműcserék valósulnak meg, de megoldódik az is, hogy zárt terű, így télen is fűthető legyen a vásárcsarnok. Megújulnak a burkolatok, valamint akadálymentesítik az épületet, amely könnyebbé teszi a mozgásukban korlátozottak vásárlását. A rekonstrukció keretében megújulnak a zöldfelületek és új utcabútorokkal is bővül a terület.

– A pályázaton elnyert összeg kiegészítésére a város saját költségvetéséből további 80 millió forintot fordít, amelyből többek között a nem önkormányzati tulajdonú üzlethelyiségek részleges modernizálása is megtörténik – mondta Fekete Zsolt.

A polgármester hozzátette: a másik sikeres pályázat keretében 328 millió forintot nyert az önkormányzat arra, hogy az egykori Építők-pálya területén, a Rokkant-telepen, a Munkácsy úton a gyermekek örömére felépüljön egy modern játszóház. Ennek környékén új parkolóhelyeket is kialakít az önkormányzat, továbbá nemcsak beltéri játékokkal és eszközökkel lesz felszerelve az új játszóház, hanem kültériekkel is.

Kiemelt fotónkon: Piaci pillanatkép. A vásárcsarnok is megújul – Fotó: H. Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában