Oktatás

2018.09.12. 09:03

Több mint 160 millióból újultak meg a Salgótarjáni Tankerületi Központ intézményei

Az idei tanév beindulásáról és a tanintézmények fejlesztéseiről tartott tegnap sajtótájékoztatót a Salgótarjáni Tankerületi Központ.

P. K.

Zavartalanul megkezdődött az idei tanév, Illusztrációs fotó: H. Cs.

A tankerületi központ illetékességi területe a pásztói, a bátonyterenyei és a salgótarjáni járásokra terjed ki: 30 köznevelési intézmény fenntartója, míg tagintézményeik száma 29.

Simon Tibor igazgató elmondta: iskoláikban a tanévindítás mindenhol zavartalanul megkezdődött. A gyógypedagógiai óvodai, fejlesztő nevelési és kollégiumi ellátásban 377, általános iskoláikban 6955, míg középiskoláikban 1227 tanuló kezdte meg a tanévet.

– Intézményeink rendbetételére idén mintegy 164 millió forintot költöttünk. A munkálatok az egyszerű fertőtlenítő meszeléstől a villamos rendszerek felújításán át az épületek karbantartásáig terjedtek – ismertette Simon Tibor.

Az igazgató példaként említette, hogy a salgótarjáni tanuszoda 28 millióból újul meg. Továbbá a Madách-gimnázium tetőszigetelését 17 millió forintból végezték el, s csaknem 15 millió forintból az iskola sportpályáját is leaszfaltozták.

Zavartalanul megkezdődött az idei tanév, Illusztrációs fotó: H. Cs.

A bátonyterenyei Bartók iskolában 14 millió forintból a tetőszerkezet, a kémény, az ereszcsatorna és a kis tornaterem karbantartása történt meg. Az igazgató hozzátette: idén 31 milliót bútorok, míg bő 85 millió forintot az informatikai eszközök beszerzésére költöttek. A központi hangszerek beszerzésére és javítására kapott 19 millió forintot 25 millióra egészítette ki a tankerület. Idén a központi pályázati forrásból 863 pedagógus szolgálati laptoppal végezheti munkáját, míg az oktatási segédanyagok és sporteszközök vásárlására csaknem 5,5 milliót biztosítottak.

Simon Tibor elmondta: tavaly a tankerületi központ több pályázati lehetőséggel is élt, ezen nyertes projektek megvalósítása idén megkezdődött. Ezekből többek között a Palotási Általános Iskola és a pásztói Zsigmond Király Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése jelenleg a tervezési szakaszban van. Dolgoznak a Pásztói Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és a pedagógiai szakszolgálat módszertani fejlesztésén, valamint 15 intézményben a korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását segítő programot is ­beindították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában