Kozárd

2018.09.29. 10:19

Textilből születtek a csodás szobrok

Alkotótábort rendezett a településen a TikoTex Művészeti Alkotókör.

N. O.

A szervezők célja az volt, hogy a táborozók szabadon, kötöttségek nélkül élhessék ki kreativitásukat, ami kedvezően hat a testre és a lélekre is.

Az érdeklődők a tábor során megismerkedhettek a TikoTex kövesítő textiltechnikával, amely során az alkotók jó minőségű és környezetbarát ragasztó, színező és stencilező alapanyagokat használnak fel.

– Idén immár második alkalommal vártuk az alkotni vágyókat. Összesen nyolcan vettek részt a foglalkozásokon, akik közül négyen először találkoztak a textilszobrászattal – mondta Tar Ildikó, a tábor szervezője, aki csaknem húszéves festőművészeti múlttal rendelkezik.

A többnapos foglalkozás során a résztvevők készítettek egyebek mellett háromdimenziós táblaképet, de egy-egy úgynevezett üvegsálat is. A szakember elárulta, hogy az alkotótábor jó hangulatban telt, s a kezdők is csodálatos és különleges alkotásokat készítettek. Jövő tavasszal pedig ismét várják a textilszobrászat szerelmeseit.

Címkék#Kozárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában